140 millioner i pension: Hvorfor taler vi stadig om Carl Holst?

IMG_2660

Nogle gange bliver jeg bare træt.

Træt af, at vi kan bruge så ufattelig meget energi på at diskutere vederlag hos politikere. For eksempel hele Carl Holst-sagen, der endte med at tjene manden 1,8 millioner kroner på få måneder. Vi var jo forargede! Krise i Danmark: kan vi stemme om det til et valg? Men helt ærligt? Politikernes vederlag, pensioner og tillæg er vand i forhold til finanssektoren.

I går annoncerede Nordea deres 3. kvartalsregnskab i år, og det så ikke så godt ud, men altså; vi kan alle have en dårlig dag, og de opfinder sikkert en ny Mobilepay lige om lidt (ironi kan forekomme). Men det var vist også i går, at Nordeas direktør, Christian Clausen formelt takkede af efter 8 år som boss og 30 år i banken.

Pension: 140 millioner kroner!

Ohh ja, det er rigtigt. Og det taler vi ikke om?!? Nordeas kunder har ikke været på barrikaderne, stået med bannere ved hovedsædet og forlangt pengene tilbage. Og hvorfor så ikke? Fordi sådan nogle nyheder dør i den stille ende af journalistikken. Det er jo pissekedeligt.

Jeg faldt tilfældigvis over artiklen, fordi en bruger på Facebook linkede til den i en samtale med Nordea.

Artiklen forklarer i grove træk, hvilken karriere Nordeas direktør kan se tilbage på. En del ros, men også en del skandaler. Eksempelvis køb af lejlighed for firmapenge til 22,5 millioner svenske kroner til sig selv, mens Nordea holder sparerunde, hvor 2.000 medarbejder afskediges. Jagtrejser, flyrejser til store sportsbegivenheder, helikopterture og besøg af det svenske Finanstilsyn er også på skandalelisten.

Jeg er all for, at man hygger sig. Helt ærligt; hvis man arbejder 70-80 timer om ugen, så skal man dælme også kompenseres i sidste ende. For det er kostbart at bruge så meget af sin tid på arbejde, og jeg synes det er helt fair med en høj hyre, når man gør et godt stykke arbejde. Kæden hopper dog af for mig, når man får 140 millioner kroner i pension for 30 års tro tjeneste i banken. Det er immervæk sindssygt! Så kan Lars Løkke, Carl Holst og de andre pampere godt gå hjem.

Og alle lader som om, at det er helt cool. Jeg føler mig som drengen i Kongens Nye Klæder, der spørger, hvorfor manden ikke har noget tøj på. Eller i det her tilfælde for meget tøj på. Men det har Nordea åbenbart et svar på.

I en artikel på Ekstrabladet, forsvarer Nordeas presseafdeling med, at det er kutyme i branchen, og de langt fra er dem, som giver mest i pension.

A what?

Så skal vi da i hvert fald til at tage en værdidebat på bankområdet, for er der nogen, som får mere i pension? Ja, det gad jeg da godt at vide. Det er trods alt også mine penge der skal gå til jagtture og sportsbegivenheder. Så vil jeg også gerne se dem komme tilbage igen.

Bevares, hvis sektoren havde råd til gode pensionsforhold, så var der jo intet problem. Men sagen er bare, at der bliver sparet mange finansansatte væk, samtidig med at det bliver dyrere at være bankkunde. Så giver det pludselig ikke så meget mening at give 140 millioner væk til en mand. Det er sgu lidt en ommer!

Hvis du gerne vil forarges, så læs mere her:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/nordea-boss-fede-pension-scorer-114-millioner/5681503

og her:

http://politiken.dk/oekonomi/virksomheder/ECE2790479/christian-clausen-forlader-nordea-og-kriserne—med-140-millioner-i-haanden/

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *