Det skete bare ikke!

milleskjold6

True story. I sidste uge havde jeg en af de der pinligt-det-skete-bare-ikke oplevelser. Jeg sad og tjekkede min mobile netbank for at se, om regningerne var blevet hævet på kontoen.

Ja, sådan en type er jeg nemlig.

Nej, det var mere for at se, hvor meget lidt, der var tilbage på kontoen. Jeg scrollede ned på de forskellige hævninger.

Tænkte: Hvad? – nå, ja! – nåh – ja, det havde jeg glemt – ja, det giver mening. Men så var der en post, jeg ikke kunne genkende.

300 kroner til PP Rings. Mit hjerte bankede straks hurtigere. Ku’ det være? Var jeg, en helt almindelig dansker, udsat for cyberangreb? En del af mig var forfærdet, men det var sgu også lidt spændende. Jeg gik på nettet for at søge på PP Rings. Der kom ikke mange resultater op, og de fleste var af kinky karakter. Sådan noget havde jeg i hvert fald ikke købt!

Jeg ringede til banken. Nu skulle vi på man-hunt efter mine 300 kroner. Jeg får fat i en frejdig og frisk (!) bankmand. Fik fortalt historien på en tempofyldt adrenalin-måde. Jeg var jo helt høj over det mulige misbrug af min konto.

Bankmanden kigger nærmere på kontoudtoget, og så siger han, at Rings åbenbart står for Ringsted. Om jeg havde været i Ringsted? Tænker to dage tilbage. Nåhhhh ja. Jeg var jo i Peak Performance i Ringsted Outlet og købe en skrigpink hoodie, der var sat ned fra 1.000 kroner til 300 kroner (se, det er god økonomisk sans). Måtte fremstamme, at jeg vist nok kunne huske, at jeg havde brugt de dersens penge alligevel.

Økonomisk sans? Not so much.

Og så sagde den friske bankmand, det mest geniale: ”Ja, jeg kan jo se, at du ikke har så mange penge tilbage på kontoen, selvom det er den første..”

– Ja, sådan er det at være på SU, har du ikke prøvet at leve på en sten måske?

”..så jeg vil høre, om vi ikke skulle forhøje din kassekredit, så du har lidt mere at leve for?”

Og der måtte jeg le. For jeg har det, jeg har at leve for. Nemlig røv og nøgler, men det er the name of the game, når man studerer – og det er cool nok – for om fem minutter, er jeg færdiguddannet, og så ved vi alle, at jeg kommer til at tjene kagen!

Overvejede at spørge, om vi skulle gøre det til en fast månedlig forhøjelse, for det var jo ikke sådan, at min økonomi ville se federe ud i næste måned. Der ville jeg jo bare skylde flere penge. Men jeg kan da godt se logikken; lån masser af penge til sjove ting, men vi giver ikke noget for lån til et par enkelte mursten. Ja, no wonder det kører for finanssektoren!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *