Fredagsfinans #4

giphy (16)

Det er fredag! Vi skal snart ud safte os ned eller hygge med mormor. Uanset hvad, kan du helt sikkert brillere med lidt insiderviden om finanssektoren.

Nødgaard fyrer den af

I denne uge blev der gjort efterårsrent hos Finansrådet, som er bankernes interesseorganisation. Finansrådet fik i sommers en ny direktør, Ulrik Nødgaard, som tidligere har været direktør for Finanstilsynet (ja, det er dem, der holder øje med finanssektoren).

Så han er altså gået fra at vogte får til at være…nå ja, men pointen er, at han i tirsdags ryddede godt og grundigt op i butikken. Tre underdirektører og en pressechef blev fyret.

Til Finanswatch udtaler Ulrik Nødgaard, at der har været et ønske om fornyelse, og det er vigtigt at sætte det rigtige hold over de kommende år til at skabe denne fornyelse. Man kan jo kun spekulere i, hvad den fornyelse skal bestå i, siden de tidligere mangeårige medarbejdere tydeligvis ikke har været opgaven moden?
Der skal nu være to afdelinger til at varetage kommunikationen (!), og man kan da kun frygte, at endnu flere finanskokke fordærver pengesuppen. Men det kan også være, de har en eller anden frisk ungdommelig social-media-plan oppe i ærmet.

Banknordik holder oprydningsudsalg

Skynd dig, før de gode tilbud er revet væk! Det virker næsten sådan. For to uger siden annoncerede Banknordik, at de ville sælge deres erhvervskunder for at satse mere på os privatkunder. Nu er det så kommet frem, at de også vil sælge deres forsikringsselskab til en islandsk bank for 280 mio. kr. Købet skal dog først godkendes af de islandske myndigheder. Men jeg tænker bare: hvad fuck sker der? Er det et oprydningsudsalg, eller kan man virkelig tjene nok penge på privatkunder til, at det løber rundt? Det bliver spændende at se.

Første bankkrak i tre år

Så skete det, vi ikke har set i tre år. Et bankkrak. Man skulle ellers ikke tro, at det var muligt efter alle de bankpakker og regulationer, der er lavet efter finanskrisen, netop for at undgå bankkrak igen. Men angiveligt har J.A.K Slagelse Andelskasse (ja, jeg havde heller ikke hørt om dem før nu) ikke heeelt haft styr på deres penge og er nu havnet i suppedasen.

I mandags blev de overtaget af Finansiel Stabilitet, efter deres direktør var blevet fyret ugen forinden. Ifølge Finanswatch viste fire ud af fem, af J.A.K’ lån tegn på svaghed, og flere var større end reglerne tillader. For det første, er det jo et stort problem, at de får lov til at fortsætte på denne her måde gennem længere tid, og for det andet, så er det sgu ikke i orden!

Der er andelshavere og investorer, som tror på projektet, og gambler man, fordi omsætningen ikke helt går som forventet, ja så går det unægtelig galt. The house always wins, som man siger i Las Vegas.

Man må bare håbe, at det ikke skader sektoren, som i forvejen har et gribbe-grådigt-image hængende over sig.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *