Fredagsfinans #7

giphy (36)

Det er fredag. Du skal i byen, til brunch eller børnefødselsdag i weekenden. Så skal du da bruge lidt fredagsblær til at slynge omkring. Der bliver virkelig meget om regnskaber i denne uge. Enjooooy!

Danske Bank tjener 13 milliarder og mister 14 milliarder…såeh deeeeet

Det blev ikke en stille dag på kontoret hos Danske Banks direktør Thomas Borgen i går. Banken fremlage regnskabet for tredje kvartal, og det så sådan lidt okay ud. De stormer jo frem med Mobilepay, og på ni måneder har de tjent 13,1 milliarder efter skat, men det var ikke helt nok for investorerne, som var lidt børnefornærmede over, at banken ikke havde tjent flere penge. Danske Bank har vist været lidt presset på noget med renter og handelsindtægter, så det blev ikke til så meget, som man havde regnet med. Det betød, at aktien dykkede pæææænt meget, og Danske Bank tabte 14 milliarder kroner i markedsværdi. Samtidig har banken dog ansat 110 nye medarbejdere, det skriver finans.dk. Så kan man håbe, at de kan hente en drink til Hr. Borgen. Det trænger han nok til.

Swipps hemmelige kunder

Når vi nu taler om Mobilepay, så skal vi da også lige tale lidt om Swipp. Den nye app blev lanceret den 9. september, så kunderne ikke længere behøvede at gå ind i deres mobilbank for at bruge Swipp (makes sense). Men nu skriver finanswatch.dk, at Swipp-folket stadig ikke vil fortælle, hvor mange, der bruger app’en. Det eneste de oplyser er, at 800.000 har registreret sig hos Swipp, og at 1,7 millioner danskere har adgang til app’en, hvis vi skulle få lyst til at bruge den. Men det gør vi nok ikke. Det tager jo et år at tilmelde sig. Til sammenligning har Mobilepay haft 2,4 millioner aktive brugere de sidste tre måneder. Jeg kan kun komme i tanke om én grund til, at Swipp-folket tilbageholder informationen. Og det har nok ikke noget at gøre med en kæmpe surprise-vi-har-fået-alle-danskere-som-kunder-fest. Nok snarere det modsatte.

Hvis du stadig ikke ved om du er til Swipp eller Mobilepay så se testen her: http://funnyfinans.dk/2015/10/12/mobilepay-vs-swipp-hvem-vinder/

Jyske Bank: Julen falder tidligt i år…for nogle…spoiler: det er ikke dig!

Det har simpelthen været regnskabsUGE i bankverdenen. Jyske Bank fremlagde også et øfferen-regnskab. De havde i tredje kvartal tjent 326 millioner kroner før skat, men til gengæld er regnskabet også lidt skuffende, fordi Jyske Bank skal bruge nogle penge. For første gang i 15 år vil de nemlig udbetale udbytte til aktionærerne. Over otte måneder skal der i alt sendes en milliard tilbage til aktionærerne, det skriver finans.dk. Jeg ved ikke lige på stående fod, hvor mange aktionærer Jyske Bank har, men hvis det er ligesom i DR’s program Versus, så håber jeg helt klart på, at der står en ung fyr på 15 år, der løber med hele skidtet i sidste ende. Det kunne fandme være fedt. Nå, men der er i hvert fald nogle, der skal have en lidt sprødere jul. Det er ikke mig!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *