Anmeldelse af Sunday.dk

Anmeldelse af sunday.dk

Så er turen kommet til Danske Banks boligside Sunday.dk. Her kan man sidde søndag morgen, kigge på boliger og få lyst til at tage til åbent hus. På siden kan du hurtigt beregne et budget og få et købsbevis i hånden, så du allerede kan tage ud og se på boliger søndag formiddag.

Jeg må sige, at det er super smart tænkt. Det er jo netop i øjeblikket, at man får lyst til at gøre noget, og så gider man ikke vente en hel uge på at finde ud af, om man kan drømme videre.

Virker det så?

Det skal vi finde ud af. For det første; siden er virkelig overskueligt sat op. Det er så nemt at finde rundt, og det er lækkert designet. Det er tydeligt at fornemme den der klassiske Danske Bank vibe. På siden kan man både indtaste et hurtigt budget, og så et mere udførligt et af slagsen. Jeg tastede ikke vores faste udgifter ind, men satte den på auto-udfyld. Til gengæld valgte jeg at notere gæld og opsparing, fordi det var nemt for mig at gøre. Det er forholdsvist hurtigt at taste informationen, så bliv endelig ikke skræmt af det. Når du har budgettet klar, kan du finde boliger i området, men du kan også gå op i søgefeltet og taste et postnummer eller by, og så kommer der en masse boliger frem. Det fungerer så godt med store, overskuelige billeder og kort information.

Den eneste anke jeg har til boliginformationen er, at der eksempelvis står -23.000 kr. i forbrug ved billedet, og det tog mig lidt tid at forstå, men det betyder, at det er, hvad der vil blive trukket yderligere i budgettet, hvis du vælger denne bolig. Jeg ville nok vende det rundt og bruge positive tal. For eksempel ved at skrive +10.000 kr (så meget har du tilbage til forbrug). Det virker for mig mere logisk.

Når man så trykker ind på boligen, kommer der lækre billeder, informationer, og så kan man endda klikke videre ind på en salgsannonce og vupti; så er man i gang med at overveje at købe en bolig! Det er fedt.

Nu prøvede jeg to forskelige budgetter på siden. Et eksempel, hvor jeg har et fast arbejde og min mand studerer. Det budget har jeg før brugt til bankernes boligberegnere, og de viser, at vi kan låne i omegnen af 1.5-2 millioner. Sunday foreslår boliger, der er på størrelse med vores nuværende 2V’er i prisklassen 800.000-1.000.000 kroner, og det giver ikke meget mening. Vi burde alt andet lige kunne låne mere som en studerende og en fuldtidsarbejdende, end vi gør nu som to på SU. Så der er jeg ikke helt enig med sunday.dk. Det er liiige konservativt nok.

Det bizarre er så, at når jeg prøver at indtaste to fuldtidslønninger (cirka hvad jeg forventer, at vi begge vil tjene efter skat), så kommer der ellers lækre boliger op. Der blev jeg positivt overrasket, for jeg havde faktisk ikke troet, at vi kunne komme i nærheden af et pænt parcelhus.

Så tak for at give mig drømmen tilbage.

Konklusion: Virkelig lækker side, flot designet og brugervenlig. Smart detalje at vise boliger, der er til salg, hvor man kan klikke direkte videre til ejendomsmægleren. Mange brugbare informationer, men det kunne som sagt være rart at vide, hvor meget man havde tilbage i budgettet i stedet for hvor meget man bruger mere end før. Lånevurderingerne er kun et skøn, det ved jeg godt. Men der er en lille skævvridning i forhold til, hvis man ikke har så mange penge contra hvis man tjener en god slat. Men jeg kunne i hvert fald godt bruge en god rum tid på at drømme boliger derinde.

Derfor får sunday.dk fem finans-rapper-pingviner.

5stjerner

Se med i morgen, hvor finanshunden og jeg afgør battlen mellem bolighed.dk og sunday.dk

Fik du ikke set anmeldelsen om Bolighed.dk, så læs den her:

ANMELDELSE AF BOLIGHED.DK

One thought on “Anmeldelse af Sunday.dk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *