Fredagsfinans #9

giphy (44)

Det er fredag. Du skal måske til årets første julefrokost? Anyways, hvis du vil imponere ham den smarte fra regnskab, så er her lidt fredagsblær, du kan slynge omkring. Enjoy!

Fin-tech virksomheder truer finanssektoren (nej, det er ikke en der hedder Finn)

Bankerne er åbenbart gået på barrikaderne i USA, fordi de er bange for de såkaldte fin-tech virksomheder, der er iværksætterselskaber inden for finansiel teknologi. Det skriver finans.dk. Det kan for eksempel være tjenester, som hjælper én med at få overblik over sin økonomi, budgetter eller indhente de bedste tilbud om renter, gebyrer og lån. Indtil videre har bankerne været sådan lidt ”ja, ja det er da meget sødt I prøver, men vi er super loaded, og I har ikke en lovgivning på området, så i virkeligheden er I en slags finanspirater”.

Meeeen, nu må de nok indse, at fin-tech virksomhederne er kommet for at blive. Problemet er dog, at for at bruge mange af de her fin-tech-services, så skal man kunne videregive sin information fra netbanken, og der har de amerikanske banker angiveligt lukket kagedåsen i. De får ikke noget ud af at dele kundens information med en anden part, og så ved vi jo alle sammen, at det er bedst at sætte sig med hænderne over kors og se bistert til, når man ikke får sin vilje. Det virkede jo så godt for cd-industrien, da Ipoden kom eller for Blockbuster, da man kunne streame på nettet. Face it, I bliver nok nødt til at deltage i festen, selvom den ikke er på jeres præmisser.

Roskilde bank: Lån blev brugt på damer…og hunde!

I næste uge begynder retssagen mod Roskilde Bank, hvor Finansiel Stabilitet kræver en milliard kroner i erstatning. Damn, det er mange penge. Og vildere endnu; da Roskilde Bank krakkede for en del år siden, var det med et beløb, der var ti gange højere. Det skriver finanswatch.dk. Allerede nu har Østre Landsret spoilede lidt ved at frigive nogle dokumenter ud af de 30.000 sider, der er i sagen. Det er jo batshit crazy at skulle læse så mange sider, håber de har hyret en til det. Men det spændende er, hvad der står i papirerne. Et notat fra 2007 viser blandt andet at byggelån blev brugt til biler, hundens, konens og elskerindens forsørgelse og alt mulig andet, som ikke havde en skid med byggeri at gøre. Det kan godt være, byggelånene blev brugt på damer, men hvem fuck har brugt så mange penge på hunden, at det ligefrem kommer med i et notat til en retssag. Har den haft en hundeseng i det pureste marmor? Eller kaviarkiks? Det er jo ren MC Hammer-stil!

Finanstilsynet: Far siger festen er slut

Nu skal bankerne altså ikke give så mange penge til deres aktionærer. Det mener Finanstilsynets nye direktør Jesper Berg, der tidligere har været boss i Nykredit. Det seneste år, har samtlige store danske banker givet udbytte og afkast til deres aktionærer for milliarder af kroner. Det skriver Finans.dk. Jesper Berg mener, at bankerne skal være mere sikre, og derfor ikke kan dele så mange gaver ud til deres aktionærer, men satse på at gemme lidt til en regnvejrsdag. Det er nye, toner og finanssektoren skulle vist lige sluge kamelen. Det kan nok minde lidt om en super fed teenage-fest, hvor Far kommer og tænder lyset, mens man råsnaver med ham den lækre fra 10. klasse.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *