Fredagsfinans #10

Det er fredag og fyraften lige om lidt. Så her er lidt vigtig viden om ugen, der gik i finanssektoren. Der er noget om rige mennesker og unge direktører. Nej, det er altså ikke finansloven, jeg har skrevet om, den har vi allerede hørt så meget om. Anyways, enjoy!

Danske Bank vil satse på rige kunder (well, that makes sense…)

I denne uge lancerede Danske Bank et nyt program i banken; Wealth Management, som skal kræse om de rige. Det skriver finans.dk. Angiveligt skulle rige mennesker være et godt forretningsområde, fordi de har masser af penge, modsat os fattigrøve, der bare tærrer på kreditten. Ja, det giver jo meget god mening. I denne nye afdeling er der 800.000 kunder (!) og en formue på mere end 900 milliarder kroner. Det er da total cray cray. Jeg vidste slet ikke, I var så mange rige mennesker i Danmark, men det giver da meget god mening med den nye finanslov så!

Danske Bank scorer kuvøseguf

Ja, det handler kun om Danske Bank i denne uge, men de er simpelthen for spændende. Det var nemlig også i denne uge, at Danske Bank fandt deres nye økonomidirektør Jacob Aarup-Andersen. Det mest spændende ved manden, ifølge alle finansmedierne, var dog nyheden om, at den purunge mand på bare 37 år nu skulle besidde en MEGET VIGTIG post. Det lugter lidt af alderdiskrimination, hvis du spørger mig. Jacob Aarup-Andersen var angiveligt selv med på legen om, at han er blevet scoret af en gammel gris.

”Jeg er helt på det rene med, at jeg er en forholdsvis ung mand. Derfor er jeg også både stolt og beæret over, at Thomas F. Borgen og bestyrelsen har vurderet, at jeg kan løfte arven efter Henrik Ramlau-Hansen”, siger Jacob Aarup-Andersen til finans.dk
Den afgående Henrik Ramlau-Hansen forsvarer da også valget af en yngre model ganske glimrende. Tror vi alle sammen har hørt denne her over et middagsbord på et tidspunkt.

”Han er på mange punkter ældre end det, hans alder signalerer. Han har kvalifikationer, der overstiger hans fysiske alder med et pænt antal år”, siger Henrik Ramlau-Hansen.

Du kan læse den oprindelige artikel her: 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *