Tips til julebudgettet

Man må jo sande, at julen efterhånden er over os. Og jeg er en sucker for julen! Der går ren Gertrud Sand i den med juleoppytning, bevares det er farveafstemt og stilet, men alligevel. Jeg laver konfekt, køber julegaverne tidligt og gavepapiret har også farvetema hvert år herhjemme. Ja det er helt cray cray! Men der er bare noget ved julen, som er så hyggeligt. Så kan det godt være, at der er nogle, som basher på, at det er en forbrugsfest og materialismen vi fejrer, men helt ærligt, så tror jeg også, det er, hvad man gør det til.

Jeg er på ingen måde en helgen, der sparer op til jul fra januar måned, jeg har ikke en julekonto, og jeg er på SU, så det kan også være tricky for mig. Jeg læste en pressemeddelelse fra Nordea om, at hver fjerde af os har et loft på julegavebudgettet, og det synes jeg sgu er lidt flot. Det kan altså gøre meget. Herhjemme har vi nok et lidt mere loose forhold til budgettet. Det skyldes tre ting; vi fordeler julegavekøbene i november og december, så det ikke føles så slemt, vi køber mange af julegaverne til Black Friday (shame on me, at jeg sådan deltager i forbrugsorgiet), og så har vi ikke nogle skyhøje julegavebudgetter.

Jeg er desuden lidt af en krejlerjohn og prøver at finde de fleste ting på tilbud, så det ikke slår bunden ud af os, og vi også kan hygge med pynt, bagning og gaver.

Så jeg kan da komme med lidt tips til jer, der heller ikke har fået sparet op til jul.

Det første tip kræver, at du er villig til at stå i kø og bruge lidt tid på besparelsen. Jeg skal ikke selv holde jul eller sørge for julemad, så denne her er nok mest til jer andre studerende eller folk, som ikke skal stå for julen. Den 23. december holder de fleste supermarkeder længe åbent, så derfor kan jeg godt finde på, at tage i det lokale supermarked, når det bliver senere dagen/aftenen. Der bliver kalenderlys, juletræspynt og andet julestads ofte sat helt vildt ned, for butikken har ikke plads til at gemme det til næste år. Det er self øv, at du så ikke får gavn af det denne jul, men du vil glæde dig over det næste år. Nok mest, hvis du er kvinde.

Desuden kan man også være heldig den dag at finde mad på tilbud, fordi butikken skal af med det, inden de holder tre dages lukket.

Hvis du missede Black Friday eller har principper mod den, så kan det i stedet være en ide at tjekke diverse hjemmesider i løbet af julen. Mange af dem kører med kalenderlåger, hvor du kan spare på en bestemt vare hver dag. Det kan jo være, at det lige var gave, du skulle bruge. Jeg har for eksempel lige sparet 100 kroner på min nytårskjole og 200 kroner på legetøj til min datter. Hvis man skal give fotogaver til bedsteforældrene, så er der også mange fotosider, som har julerabatter, hvis du køber for et bestemt beløb. Der kræver det så lige, at du googler hjemmesidens navn og rabatkoder, så plejer, der at komme noget op.

Og så vil jeg også lige give et sidste shout-out med julebesparelse. Jeg står hvert år for konfekten, og når man skal lave til en del mennesker, så kan det være rimelig pricy at købe marcipan, nougat og chokolade. Men i år er priserne på marcipan helt sindssyge. Jeg så en pakke på 375 gram til 70 kroner. Det er simpelthen for dyrt for mit julebudget. Jeg er jo ellers lidt af en type, som helst vil købe varerne i Danmark, men i år var jeg simpelthen nødt til at købe det i Tyskland, hvis det skulle hænge sammen. Der er flere grænsehandler, som tilbyder fragtordninger, så man kan få sendt sine varer til Danmark. Og når man kan få 1,6 kg marcipan for 100 kroner, ja så er der sgu ikke så meget at rafle om for mit budget. Men jeg synes også, at den mandelafgift simpelthen er stukket af. Nok også, fordi der bliver spist en del mandler her i huset resten af året.
Anyways, det var lige de tips, jeg kunne komme i tanke om. Hvis du har andre julesparetips eller forslag, så smid dem lige i kommentarfeltet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *