Stram januar

Advarsel: Hvis du ikke er januar-depri i forvejen, så bliver du det med garanti af nedenstående tekst!

Ja, så er vi sgu sådan rigtig i januar. Hvordan kan man vide det? Jo, det er pissekoldt, sådan frost helt ned i lungerne koldt, der er tilbud på en masse ting, som man ikke har råd til det, det er mørkt, men sørgeligt, fordi alle har taget deres hyggelige julelys ned, og så er der slanketing OVER det hele. Bevares, jeg trænger også til en udrensning efter jul/nytår/sygdom/almindelig selvmedlidenhed, whatever. Men oveni lysdepression, bildæk og bidende kulde, så skal vi også lige deale med den der januar-økonomi. For det er jo ikke kun kroppen, der har lidt under december. Man bruger jo lidt flere penge i december på gaver, mad og fester, men så er måneden også lige så snigeren at smide en fest på årets sidste dag, mens man får løn på årets næstsidste dag. Og så tænker man: ”der sker ikke noget ved, at jeg bruger liiiidt af januarlønnen…herregud, det er kun nytår en gang om året”…..aaaaaand money’s gone!

Og så kommer januar. Småkage! Renter betales på samtlige konti! Bum. Onde regniner, som skal betales en gang om året. Fordel: Der går et år, før jeg skal se på dem igen. Ulempe: De er pisse dyre fordi…guess what, man skal kun betale dem en gang om året. Oveni kommer der sådan nogle af de der kvartalsregninger, der også er semi-høje, og så skal der ALTID ordnes noget nederen i januar; bil, vaskemaskine, tænder. Udover det, så januar helvedes lang; sådan fem uger eller noget, og det er bare brutalt i slutningen, hvor man enten lever af støv eller forbarmer sig og hiver mastercardet frem til de sidste par dage. Samtidig lovede man sig selv nytårsaften, at NU skulle man fandme være lækker/smækker, så der skal købes ind i løbetøj, fitnessmedlemskab, juicer og speciel kokosolie til 69 kroner i Urtekram. Her bliver kontoen og marcipan-kiloene ikke helt enige om prioritering.

Jeg har et forslag. Januar skal simpelthen fjernes fra kalenderåret, og så starter vi med februar. Prøv at se, hvor sej februar er; den har gammeldags fastelavnsboller med creme, kun 28 dage indtil man får løn igen og en vinterferie. Kæft, det sparker røv. Jeg stemmer for februar som årets første måned!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *