Ser du Bedrag?

Ja, man kan ikke kalde mig en first-mover. Jeg har SÅ gerne ville se DR’s nye dramaserie Bedrag, men så kom der lige en eksamensopgave og forstyrrede. Nu har jeg så haft en lang bustur til Aarhus (til en anden eksamen), og så tænkte jeg, at jeg da lige ville catche op på serien. Indrømmet, er jeg faktisk lidt mættet af krimibølgen, og jeg er efterhånden træt af at se fordrukne kriminalassistenter, som forelsker sig i kvinder, som på en eller anden måde altid er en del af den sag, de er i gang med at opklare. Derfor glædede det mig faktisk, at denne her serie handler om økonomisk kriminalitet. Det er jo et emne, som kan være svært at gøre lækkert, forståeligt og spændende, fordi der ikke nødvendigvis er biljagter og vilde skyderier.

Nu har jeg set de tre første afsnit, ligesom resten af Danmark, og jeg skal prøve at spoile så lidt som muligt, men hvis du ikke har set det endnu, så lad måske være med at læse videre. Afslører dog ikke særlig meget!

Nå til sagen: Jeg er vild med konceptet og stemningen. Det er lækkert og nyt-nordisk-agtigt i set-uppet. Ja, jeg er ikke prof. filmanmelder, så slynger bare noget ud. Det kan være svært at fortælle en god krimi ud af økonomiske kriminalitet. Det er jo, som de selv påpeger i serien, en langsommelig affære at bygge en sag op mod virksomheder, og det er mest regnskaber og pengeoverførsler, det hele handler om. Jeg synes alligevel serien formår at fastholde og gøre det interessant, selvom de godt kunne have forklaret lidt bedre, hvad de der energi-futures går ud på, og hvordan man svindler med det. Det var ikke helt let at forstå.

Nogle af seriens karakterer er måske en anelse for stereotype. Vi kan godt identificere, hvem der er good og bad guys uden at jakkesættene behøver at være topflabede og smarte-i-en-fart. Samtidig er Nicky fra Amager, der er mekaniker med plettet straffeattest og har en kæreste med to-farvet hår måske også liiige for meget af det gode. Især, da han tager en baby med til potientielt rocker-møde. Det virker lige i overkanten. Men Esben Smed spiller rollen godt. Og så er der Bimse. Hvis du er i tvivl om, hvorfor du skal se Bedrag, så gør det for Bimse. Han er så kikset en karakter at det næsten går fra at være tåkrummende pinligt skrevet til at være genialt, fordi det er så kikset. Ellers er der jo den klassiske kriminalbetjent, som trodser chefen for at redde dagen og opklare sagen koste, hvad det vil. Og så er jeg ikke hel vild med portrætteringen af den unge Claudia, som stryger til tops i firmaet, dog på bekostning af sin søn, som hun så ikke kan give særlig meget opmærksomhed. Synes det er en anelse gammeldags og stereotypt, at en kvinde skal vælge mellem karriere og børn. Den historie behøver vi vidst ikke at få fortalt i 2016.

Men når alt kommer til alt, så er det jo lige meget, at det er sådan lidt sort/hvidt det hele, for det fanger sgu. Man vil gerne vide, hvad der sker, og hvad ham den onde Sander har af planer for virksomheden. Og måske nogen bryder ud af deres rolle? Det håber jeg i hvert fald lidt. Anyways, jeg skal i hvert fald se med igen på søndag.

Jeg giver den i hvert fald fire finans-rapper-pingviner indtil videre!

firestjerner

 

 

Ser du Bedrag, og hvad synes du om den?

2 thoughts on “Ser du Bedrag?

  1. Jeg ser Bedrag med velbehag, syntes at det er en virkelig velspillet og velskrevet serie – du har ret i at der er mange stereotyper, men jeg syntes egentlig at de gør det godt alligevel og med en velkendt dansk underspillet humor. Jeg syntes også at det er forfriskende med en politimand i en af de større roller, som ikke enten er psykopat eller har paranormale evner.
    Samtidig er det fedt at de har valgt mange mindre kendte skuespillere i de bærende roller.

    1. Tak for input! Du har helt ret i, at det er rart med en anden type politimand, synes generelt DR er gået nye gode veje med denne serie, både med casting og manuskript.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *