Befri mig fra lænkerne!

Hold nu fast, hvor er jeg træt af at bruge SÅ mange penge på tv. Der er self licensen, men det er ikke den, jeg ranter på. Nej, problemet for vores familie lige nu, er den grusomme tv-pakke fra Y**see. Tv-pakken vi mest bemærker, når rudekurverten rammer postkassen hver tredje måned. For faktisk, så streamer vi herhjemme. Vi er aldrig hjemme eller har tid til programmer, når de rent faktisk kommer i fjernsynet. DR bliver set på nettet, vi har allerede TV2 abonnement på nettet og så også Netflix, fordi nå ja…det er ligesom der alt det fede bare er. Fra Modern Family, Making a murderer og Sofia den første til vores datter. Og film bliver lejet på Blockbuster, for når jeg endelig skal hygge, så gider jeg bare ikke se Halløj, det støver, en eller anden film med Sean Connery eller Agent Catwalk for tusinde gang.

Så vi har længe tænkt over, hvorfor f’*** vi egentlig har den store tv-pakke. For vi bruger den jo aldrig. Kun til at se Go’Morgen Danmark eller TV2 News, der kører i baggrunden. Og nå ja, fodbold! Nok den eneste grund til, at vi var nødt til at købe den store tv-pakke.

Og det koster os tæt på 1.500 kr i kvartalet. Hvor åndssvagt er det lige? Så tænker den kloge sikkert; men kan I ikke bare skifte? Næ…for hos os er der eet valg af tv-udbyder. Hurra! Fedt med monopol, og så stiger regningen bare hvert år, mens vi køber flere streamning-tjenester ved siden af. Logik? Not så much…
Så vi har snakket herhjemme. Og regnet på det. Okay, jeg har regnet på det, og vi kan faktisk spare 223 kroner om måneden på at skifte tv-pakke + streamningtjenester ud med kun at have streamningtjenester.
Men det er faktisk ikke den bedste grund til at vælge You-to-the-fucking-see fra. Næh, det er for at være fri af deres lænker. Jeg gider simpelthen ikke ligge under for at være stavnsbundet til én udbyder, der bare kan hæve sine priser, mens vi betaler for en masse kanaler, som vi slet ikke skal bruge. Så gør dog pakkerne mere individuelle!

Anyways, vi overvejer at tage det fulde skridt ud i streamning-tjenestens verden. Vi har regnet med at Viaplay, TV2 og Netflix kan klare vores behov – kombineret med Blockbuster, når vi skal leje film, og den måned vi skal købe hos HBO, når Game of Thrones nye sæson kommer.

Andre, der har taget skridtet? Gode råd er velkomne!

6 thoughts on “Befri mig fra lænkerne!

 1. ja vi er guld kunde i Y…. det sagde de i sommer,forleden ringede de om vor mobil ,men da de hørte hvad vi brugte lige der på mobilen, så blev tonen en anden ,jeg spurgte om vi ikke kunne skippe alle de børne og musik programmer vi har ,nej blev der sagt,hvorfor skal vi bondefanges til at have , kanaler ,mon de får penge for at ,vi skal trækkes med dem?ellers begriber jeg ikke hvorfor vi ikke selv kan bestemme ,selvgjort er velgjort

 2. Mille, du bliver jo ved med at få smilet frem hos mig! 🙂

  Ved du, at Forbrugerrådet Tænk kørte en kampagne for frit kanalvalg i foråret 2015?
  Over 10.000 forbrugere bakkede op om kravet om frit kanalvalg, og 7551 indsendte deres personlige begrundelse. Det var virkelig interessant læsning – og mange følte sig, som du, netop stavnsbundet til at betale for kanaler, de ikke ser. Ord som ‘tvang’, ‘magtmisbrug’ og ‘bondefangeri’ gik igen.
  Forbrugerrådet Tænk sendte mere end 5000 personlige begrundelser til tv-udbydere og politikere og vi følger udviklingen tæt. Vi er endnu ikke i mål, som din blog jo meget godt illustrerer – men vi er på vej:
  – Flere udbydere er på vej med et frit kanalvalgsprodukt, men endnu er det ikke på markedet
  – Der fremsættes lovforslag i Folketinget til februar om at give lejerne frit valg af tv-distributør
  Forbrugerrådet Tænk holder øje og presser på.

  Mere info om kampagnen ‘Hvorfor f… skal vi betale for noget, vi ikke ser?’ kan findes her: http://www.tænk.dk/fritkanalvalg

  1. Det er jeg glad for at høre, Nikoline! Jeg tror bare nogle gange, det er rart at få sat ord på det vi alle tænker, men måske ikke lige får italesat. Plus, det er meget rart at få ud af systemet. Men interessant undersøgelse og godt, at der bliver gjort noget på området. Jeg ved også, at jeg ikke er eneste, som er utilfreds 🙂

 3. Yes. Kender det godt. Min kæreste og jeg har heller ikke tv-pakke længere og har ikke haft en de sidste to år. Før det boede jeg på kollegie, hvor vi havde alle kanaler, så jeg var lidt spændt på at skulle undvære det kæmpe udbud, men det går fint. Nu ser vi DR’s kanaler via en app på playstationen og derudover Netflix, and that’s it. Jeg savner lidt TV2 News, men ellers savner jeg ikke tv-pakken – og slet ikke regningen (y)

  1. Godt at høre erfaring Birthe! Jeg overvejde at købe Chromecast og streame med. Jacob har foreslået en Playstation4, men det koster lidt mere 😉 Vi havde planer om købe Viaplay (mest for fodbolden) og så TV2 fuldpakke (mest til mig, tror jeg) og så Netflix self…men dejligt at høre, at det fungerer i den virkelige verden 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *