Fredagsfinans #17

giphy (23)

Yeah, finansnyheder fra ugen, der gik! Det har været regnskabsuge hos nogle af bankerne, så det skal vi tale om. Bvadr! Men jeg skal nok prøve at gøre det så spiseligt som muligt.

Bankregnskab: En swagger, en moneymaker og en kedelig en

Nordea kom ud med et fint, omend lidt kedeligt regnskab, som de mener skyldes et ”udfordrende år med usædvanlig lave renter, markedsuro og geopolitiske spændinger”. Nordea havde en stigning i indtægt på 3 procent, og så reducerede omkostninger (sådan noget, hvor man sparer). De lancerede samtidig planen om at være på vej med en strategi om at være en fuld ud digital bank i fremtiden. Så det betyder færre søde damer ved skranken i lokalfilialen og flere bumsede teenagere med smart-watch og droner.

Til gengæld havde Ringkjøbing Landbobank (det ligger ovre i Jylland et sted) et rigtig pænt overskud igen i år. Så kan det godt være, der er markedsuro og små banker forsvinder, men ham John Fisker er pænt swagger, sådan helt smooth at sætte Vesterhavet på landkortet.

Hvem der også har lavet penge, er Anders Dam fra Jyske Bank. 2,5 milliarder kroner blev det til efter skat for 2015. Det var alligevel en shitload of money. Tror ikke Dammen har oplevet den samme markedsuro eller geopolitiske spændinger som Nordea. Men der er selvfølgelig også mindre spænding i Jylland end i midten af København.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *