Fredagsfinans #21

 

giphy (84)

Så er vi kommet til ugens højdepunkt: fredagsfinans! Garanteret din bedste opdatering på ugen, der gik i finanssektoren. I denne uge skal det altså kun handle om Nykredit – sorry, men når man laver epic fail, så fortjener man en tur alene i manegen. Så kører vi!

Hvis du ikke lige er inde i historien, så kan jeg da lige give et kort brush-up. Tidligere på ugen kom det frem, at Nykredit har valgt at hæve deres bidragssatser på realkreditlån. Bidragssatser er egentlig bare fancy smancy for, at de tager sig betalt for at håndtere realkreditlånet. Ligesom hvis en kassedame for penge for at køre dine varer ned af båndet. Anyways, de annoncerede det med breve til deres godt 500.000 kunder, og så brød shitstormen ellers løs. For flere fandt pludselig ud af, at det kunne blive op til 21.000 kroner dyrere om året at have lånet, og det er for mange alt for dyrt at flytte et realkreditlån til andre institutter, og derfor føler flere sig stavnsbundet i Nykredit. Man kan kun håbe, at Nykredit har købt en af de der shitstormsforsikringer, cause they’re gonna need it.

Men frygt ej, for koncernchefen er taget på charmeoffensiv rundt i landet. Han skal overbevise kunderne om, at man jo er nødt til at hæve bidragssatserne, fordi banken skal polstres inden en børsnotering – som er virkelig vigtig for kunderne.

Den største epic fail kom dog frem torsdag, da det viste sig, at direktøren for Totalkredit (som er Nykredits realkreditinstitut) selv havde boliglån hos konkurrenten BRFkredit. Så er det satme op ad bakke, når selv direktøren ikke gider produkterne. Det blev dog hurtigt besluttet fra bestyrelsens side, at det var bedst om nu direktøren ikke liiiige skiftede til Totalkredit. Han kan derfor også se frem til forhøjede biddragssatser, og Berlingske har regnet det frem til at være en stigning på lidt over 7.000 kroner. Tror dog ikke, det vælter budgettet for en mand, som får 4,1 millioner for sit job. Men hele situationen kan vel sammenlignes med at se Bill Gates bære rundt på en Apple Macbook.

Dog er intet så skidt, at det ikke er godt for noget. Anders Dam aka. Dammen var i hvert fald hurtig til at make a move. Han annoncerede, at hvis man flytter sit boliglån til Jyske Bank inden 1. juli, så slipper man for de dyre bidragssatser. Ja, den enes shitstorm, den andens kundestorm. Meeen nu må vi se om det bliver til noget. Vi danskere er jo hurtige til at hidse os op, men langsomme til at få gjort noget. Især ved vores privatøkonomi. Og så er der forresten xfactor i aften, sååå deeet….

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *