Hvem vil gerne være millionær?

SOUP & SALAD

Nu kommer der altså lige en ranting og lidt hovedrysten. For hold kæft, hvor er det her altså åndssvagt. Der har jo været en del snak om bidragssatser og bankprodukter her på det sidste, så jeg har undersøgt det lidt nærmere. Og jeg er altså stødt på et produkt, som jeg overhovedet ikke forstår. Millionærkontoen. Jeg tænkte umiddelbart, at det var noget for rige mennesker, men her tager vi fejl. Det er et slags proletar-lotteri i banken. Det går ud på, at man ved at spare op, er med i et lotteri hver måned. Du får en lodseddel for hver 100 kroner, du sætter ind på opsparingskontoen, og så må du ikke hæve pengene i tre måneder. Så du kan altså ikke bare udnytte systemet.

Men pointen er så, at du har chancen for at vinde 10.000 kroner, 1.000 kroner eller 100 kroner. Hu-rra! Først tænkte jeg; ”nå ja, det er da okay, hvor mange i banken kan have denne konto, og hvis pengene alligevel skal stå og blomstre lidt”, men så viser det sig via denne side, at der er hele 53 banker, som er med i ordningen om en samlet præmiepulje på 40.000 kroner hver måned. Ja, det hedder teknisk set millionærkonto, men på grund af det lave renteniveau for tiden, så kan der ikke udbydes præmier for så store summer. Ja, den lader vi lige stå lidt.

Men hvis man antager, at de splitter regningen, så koster det hver bank 754 kroner at dele udgiften til præmiepuljen. Så kan man antage, at der skal bruges lidt penge på at få et lille barn til at trække et par sedler op af en pose hver måned, men det kan vel bespises med en pose slik? Det er i hvert fald godt nok billigt sluppet at give præmier i stedet for renter. For det står der ikke noget om på siden. Og teknisk set, så kan det vel ikke kaldes en millionærkonto længere, når der kun udloves 40.000 kroner samlet hver måned. Så må det hellere være; tusindkontoen. Men det lyder bare ikke så lækkert.

Man kan self argumentere for, at man som kunde bare kan lade være med at købe produktet, hvis det virker åndssvagt, og det er da meget sjovt med et lille lotteri – høhø – men come on; det er sgu lidt fedtet med en præmiepulje på 40.000 kroner fordelt på 53 pengeinstitutter. Der er sikkert et par kunder tilmeldt, og jeg tror, der er større sandsynlig for, at pengene kan formere sig, hvis man lægger dem i en madras og håber, at de gør det på eget initiativ. Banker; I kan sgu godt vise lidt mere klasse. Har I ikke hørt, at finanskrisen er slut?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *