Skal du have penge tilbage i skat?

funnyfinansskat

Ja, det er nok det største samtaleemne i kantinen, så hvis kollegaen går rundt med et arrogant smil eller flasher et eller andet extravaganza, så har de nok scoret jackpot på skatten. Eller druknet sorgerne.

Jeg har set flere kloge hoveder (ik’ mig!) der råber op på Facebook om, at folket igen i år jubler over, at de skal have penge tilbage i skat, fordi de ikke kan finde ud af at udfylde en forskudsopgørelse. Ja, ja, vi er nogle tosser, som ikke har styr på en skid, og det ville være meget klogere, at udfylde den opgørelse korrekt, og så kunne man i stedet sætte pengene i noget opsparing/investering, hvor det rent faktisk kunne blive til noget. Men helt ærligt; det er der jo ingen, som gør! Det er jo ligesom, hvis man siger, at man vil læse op på pensum EFTER man har bestået faget. Ain’t gonna happen!
Så hvordan gik det herhjemme? Jeg skulle for første gang i min skatte-karriere af med penge. 3.100 kroner. Og så var det sgu highlightet med rød inde på siden. Ja, man var ikke i tvivl. Men jeg havde det på fornemmelsen, og burde have rettet det tilbage i november, men så tog den ene dag den anden. Og nu er der også ny sæson af House of Cards, så får jeg ikke gjort en skid.

Men men men…hurra for fællesøkonomi, for manden skulle nemlig have 10.000 af de store lapper tilbage. Det er tredje år i træk, han laver det stunt. Ja, man burde nok få set på det der forskudsopgørelse. Gad vide om banken hjælper med det? Det ville omtrent svare til, at supermarkederne også begyndte at hjælpe med kostplaner.

Fik I andre penge tilbage eller bliver det en dyr omgang? Let me know 🙂

6 thoughts on “Skal du have penge tilbage i skat?

  1. Hej Jesper,

    Tak for input, du har helt ret. Der burde være nem hjælp at hente på internettet eller også burde det være en del af undervisningen i skolen, så man var bedre rustet. Det er i hvert fald min erfaring, at man ikke altid bare kan spørge sine forældre om hjælp 🙂

  2. Hejsa

    Der er rigtig mange der ikke ved hvordan de skal udfylde deres forskudsopgørelse, og for en stor del af danskerne så er det en uoverskuelig opgave. Det er det også for mig, men jeg får det da gjort. Jeg tænkte faktisk på at man burde sætte sig ned og lave en helt simpel forklaring af årsopgørelsen og gøre den tilgængelig på nettet. Forklaret så enhver dansker kan forstå den.

    /Jesper

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *