Fredagsfinans #24

giphy (89)

Det er tid til din ugentlige opdatering på ugen, der gik i finanssektoren. Denne uge stod i privatøkonomiens tegn, da folkeskolernes Pengeuge blev skudt i gang. Den skal gøre unge mennesker mere bevidste om penge og få en større indsigt. Og der er tydeligvis brug for det. Finans.dk skriver nemlig, at hver 20. unge mellem 18 og 30 er registeret i RKI, og Lolland Kommune er den kommune med flest dårlige betalere blandt de unge De er virkelig på røven i Nakskov, må man sige. Storbyer som København, Aarhus og Frederiksberg er de kommuner med færrest unge i RKI. Men altså, det er vel også her, der bor flest unge i forældrekøbslejligheder og kan ringe hjem, hvis det brænder på.

Men det er ikke kun i medierne, at gæld er aktuelt. I onsdags overhørte jeg en samtale i bussen, hvor en lettere højrøstet mand delte en anekdote med sine medpassagerer: ”Man skal sgu betale sine penge til Ribers, ellers kan man jo ikke låne nogen penge!”. Og det er nok essensen af samfundet. Vi låner os til lækre ting i stedet for at spare op. Sætningen ”det skal jeg da ha’” er jo næsten mantra. Man kender det vel fra sig selv; hvis smartphonen går i stykker, så venter man jo ikke med at købe til, man har sparet op i et halvt år. Der blev sagt nu!

Apropos skamløst forbrug, så skriver finans.dk også om en ny global undersøgelse der viser, at vi stadig godt kan lide at handle i fysiske butikker. Vi er dog alligevel blandt de lande i Europa, som handler allermest på nettet. Jeg vil også sige, at efter jeg har fået barn, så er det også SÅÅ meget nemmere at handle på nettet om aftenen i stedet for at stå lørdag formiddag i Fields med et træt barn og en begyndende nedsmeltning. Ulempen ved nettet er dog, at man ikke kan prøve tøjet på, så når der bliver opfundet en hologram-dimse-dut, så jeg kan se tøjet på mig selv i min stue, så går jeg fuldstændig digitalt. Nu her er det jo ikke til at se om mine efterfødsels-hofter kan være i de bukser, som modellos har på.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *