Fredagsfinans #25

giphy (91)

Det er tid til den ugentlige opdatering på finanssektoren, og fordi det er en højhellig langfredag, så lover jeg, at det ikke bliver for laaangt. Ja, humoren er også på påskeferie!

I dag skal det blandt andet handle om, at Danske Bank er blevet politianmeldt for ikke at overholde hvidvasklovgivningen. Derfor har Finanstilsynet politianmeldt banken, som lægger sig fladt ned og siger, at det ikke var godt nok, og at de nok skal gøre det bedre i fremtiden. Det lyder da også meget godt, men ifølge finans.dk, så tyder meget på, at der er blevet sovet i timen. Danske Bank tilførte nemlig først flere ressourcer til området efter Finanstilsynet kom på besøg sidste år. Men man kan da ikke bebrejde dem; jeg retter sgu også først fejl, når læreren bemærker det. Nå, Borgen giver vel en kvajebajer i kanneren. Ej, det er nok champagne på toppen af deres hovedsæde i København. Det er lidt mere stereotypt ikke?

Det er jo også påske, og derfor bliver det spændende om vi igen i år går gakkamellos med dankortet. Sidste år var onsdagen før påske nemlig den næststørste dankortdag – sådan ever – med 1,72 milliarder kroner. Kun overgået af d. 22 december 2014. Men alligevel?!? Det er jo vildt. Nu faldt påsken sidste år godt nok lige omkring d. 1 april, så vi fik jo også løn midt i det hele, men gad vide om vi også springer skalaen i år? Jeg synes personligt det er tight, at påsken falder meget sidst i marts, som for øvrigt er fem uger lang. Det er jo crazy! Det giver self mening, at vi bruger mange penge – vi skal jo have det samme at spise som til jul og så skal vi også opleve noget og shoppe. Oh, how I miss you old friend! Ifølge en artikel fra sidste år, så bruger vi også pengene på planteskoler og byggemarkeder; jeg var faktisk på planteskole forleden for at købe tre (!) planter til min vindueskarm. Og så står man lige i kø bag en, som har ryddet hele rhododendron hylden. Shiiit mand! Jeg nøjedes med en sukkulent (jep, instagram worthy), en eller anden hvid blomst og en husfred. Så må vi se om skidtet virker.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *