Fredagsfinans #29

giphy

Tid til fredagsfinans! Korte nyheder fra ugen i finanssektoren. Der er ikke sket så meget, alle har lidt glemt Panama-papers og ingen har lavet noget vildt. MEN, jeg har fundet skøre nyheder – selvfølgelig fra Kina!

MEN først. Så er der åbenbart helt dødt i butikkerne herhjemme. Detailsalget faldt i marts, skriver finans.dk, og det er især kategorien beklædning, som faldt 4,3 procent. Jeg har nu heller ikke været ude og shoppe hele marts og april, fordi jeg skriver Bachelor-opgave, så det er muligvis derfor. Økonomerne havde ellers forventet en stigning, men vi har været nærige med pengepungen. Hvilket er underligt, især fordi påskeferie jo også lå i marts måned.

Folkens, I bliver sgu nødt til at gå ud og bruge nogen penge for ellers falder væksten og beskæftigelsen i landet. Det er jeres pligt som borgere at bruge penge i Fields (det kan man i hvert fald prøve at sige til bankrådgiveren som undskyldning)

Men jeg tror april bliver bedre; her fik vi trods alt penge tilbage i skat OG børnepenge. Mama’s rich!

Så faldt jeg også over en nyhed fra Kina. Her er mobilmarkedet angiveligt eksploderet, og der er nu over 300 mobilproducenter i Kina, skriver finans.dk

What the actual f***?

Jeg ved godt, de er mange mennesker, men seriøst? Mobilmarkedet ser vist heller ikke for godt ud, og en analytiker spår at mange producenter kan være væk allerede om et år. Så der kun vil være 150 producenter tilbage. Det lyder da også meget mere fornuftigt. Eller noget.

Og her gik jeg og troede, at vi havde et par mobilmærker at vælge mellem. Det er simpelthen for svært at vælge mellem 300 mærker. Det vil jo tage alt for lang tid at lave research, læse anmeldelser og vurdere telefonerne i butikken. Man kan umuligt blive stillet overfor så mange valgmuligheder! Jeg kan meget bedre lide et mindre udvalg. Men jeg har selvfølgelig også selv lige købt en Iphone 6s Plus – hjernevask ftw!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *