Anmeldelse: Hulemænd i habitter

13104830_10154228394029225_760233268_n

Vil du gerne være bedre til at træffe beslutninger? Så læs lige her!

Jeg har læst en god bog, og det vil jeg da lige dele med jer andre. Inden du tænker boooring, så giv den lige et minuts opmærksomhed.

Finansmanden Jens Balle, forklarer i bogen “Hulemænd i habitter”, hvordan vi træffer beslutninger, som måske ikke altid er rationelle eller noget vi bemærker.

Nu kender jeg selv Jens fra Twitter-verdenen, og han er sådan en nede-på-jorden type, og det er hans bog også! Ikke alt mulig fancy lingo. Han forklarer bare helt straight, hvilke fejl vi typisk begår, når vi skal beslutte noget.

Jeg troede, jeg var god til at træffe beslutninger. Sådan vildt god. Jeg har luret det i supermarkedet, når de stiller slik og tilbud strategiske steder. Så jeg blev faktisk overrasket over, at jeg ikke er en skid bedre end alle andre. Jeg tænker heller ikke rationelt.

Mit favoritdel af bogen er uden tvivl de mange eksempler, hvor man har mulighed for at “teste” sig selv. Ligesom denne her:

Situation A: Du er på vej i teatret, men taber din billet til en værdi af 200 kroner. Køber du en ny billet? 

Situation B: Du er på vej i teatret til en forestilling, der koster 200 kroner. Da du skal til at betale, opdager du, at du har tabt 200 kroner på vejen. Køber du en billet? 

I teorien bør du svare det samme til begge spørgsmål, men alligevel viser forsøget, at næsten dobbelt så mange vil købe en ny billet, hvis de mister kontanter modsat, når de mister billetten.

Psst! Første kapitel kan læses gratis her

Sådan noget er jeg helt vild med! Og bogen er spækket med situationer, man skal tage stilling til eller noget i ens liv, som man automatisk kommer til at reflektere over. Som for eksempel, at man køber et godt tilbud, fordi man er bange for at gå glip af det senere. Sidst i bogen er der nogle gode redskaber til at blive bedre til at træffe beslutninger.

Efter jeg har læst bogen, er jeg begyndt at tænke en del over min adfærd. Jeg vil ikke sige, jeg er perfekt, men bogen har sået nogle frø i mit hoved.

Derfor giver jeg “Hulemænd i habitter” seks finans-rapper-pingviner, og en stor tommelfinger op herfra!

6 stjerner

Skulle du også have lyst til at læse bogen, så kan du købe den lige her.

4 thoughts on “Anmeldelse: Hulemænd i habitter

 1. Tak for de fine ord!!

  Det skal fejres.
  Så de første 10, der køber bogen (fysisk eller som e-bog) får fragten i rabat.
  I skal are skrive ‘funnyfinans’ i kuponkoden, når I betaler.

  Og husk I kan få bogen signeret. Skriv i kommentarfeltet, hvis I ønsker det!
  God søndag!

  Jens Balle
  Hulemænd i habitter

 2. en god fortælling ,jeg ville ikke købe en ny billet,nej jeg ville så tænke at det ikke var en film jeg skulle se og jeg ville være ked af at miste

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *