Hvad spilder du penge på?

Pengevaner1

Efter mit indlæg i sidste uge om skøre pengevaner, kom jeg til at tænke på andre pengevaner. Ikke de skøre. Men de dumme. For nogle er det at brænde penge af på ting, der fra et fornuftigt økonomisk perspektiv bare ikke giver mening. Det kan være over-priced kaffe fra Starbucks, vand på flaske eller make-up, man ALDRIG kommer til at bruge. For hvornår har man brug for turkis mascara? Sådan cirka aldrig.

Og jeg har fundet min akilleshæl! So to speak. Jeg køber tøj, jeg kan passe lige om lidt. Eller det tror jeg i hvert fald. For jeg er på evig slankekur. Den der model I ved: jeg mangler fem kilo eller noget. Så når jeg køber et eller andet, så kan jeg jo lige så godt købe det i nummeret mindre, for hvis jeg nu taber mig lige om lidt, så er det jo dumt at det bliver for stort.

Giver det mening?

Not so much.

I forbindelse med Smid-Tøjet kampagnen på TV2, fik jeg inspiration til at gå gennem halvdelen af garderobeskabet og rydde ud. Og jeg fandt nogle ting, som jeg bør donere væk. Men det kan jeg ikke. Tag nu de her bukser for eksempel.

IMG_0162De er herre flotte. Sådan god-røv flotte. Men jeg mangler liiige fem kilo før jeg kan passe dem. Jeg købte dem sidste år i sådan after-preggo fase, hvor jeg var overbevist om, jeg bare var to måneder fra at passe dem. Sagde jeg sidste år.

Men hvis jeg smider dem ud, så giver jeg jo op. Så de bliver i skabet. Indtil videre.

Så er der mine stretchy-bukser. Jeg købte dem, da jeg ikke havde tabt nogle af mine graviditetskilo. De var dejlig stretchy og jeg kunne passe dem, selvom de faktisk var min gamle før-graviditetsstørrelse. Når jeg siger passe dem, så mener jeg, at de kom på, men jeg havde på ingen måde taget højde for, at mønstret selvfølgelig bliver strakt til det ukendelige, fordi stretchen blev straffet for hårdt Og mønsteret! Lad os lige snakke om det faktum, at 70’erne har jo ringet og efterlyst det.

Hvad. Tænkte. Jeg. På?

Pengevaner3

Facepalm!

Jeg kan konstatere, at mine fejlkøb uden tvivl er tøj i en for lille størrelse. Jeg behøver ikke sige, at jeg kunne fylde en stor pose. Meget stor pose!

I det mindste har jeg aldrig lavet et fejlkøb med en cap!

Har du en dum pengevane, så del den da lige med os andre 🙂

 

 

2 thoughts on “Hvad spilder du penge på?

  1. Hehe det er ligesom mig… Min søn er nu et halvt år, og jeg har nok 6-8 stykker tøj I skabet med mærker på, som jeg snart kan passe (håber jeg!!!). Ah nogle af bluserne duer helt sikkert, når jeg ikke længere ammer. Skrev faktisk indlægget ‘Når (tøj)skeletterne vælter ud af skabet’ om det. Og siden har jeg kun købt mere ?

    Marie / krøllerier

    1. Fedt, at jeg ikke er den eneste ? Min datter er så 19 måneder og jeg venter stadig på at passe mine bukser ?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *