Fredagsfinans #31

postmanpat

Yeah, fredagsfinans! Selvom det er sort of miniferie, så skal vi jo stadig opdateres på finansfronten. Først er der nok den dummeste nyhed fra Postdanmark. Fordi ingen sender breve mere, så kan det åbenbart ikke løbe rundt at sende breve. Haha, get it? Så medmindre et frimærke skal koste 50 kroner, så har man set sig nødsaget til at forøge leveringstiden, så der nu kan gå op til fem dage, før du får et brev leveret. Så kan man jo næsten lige så godt få en brevdue til det.

Det bliver altså mere og mere åndssvagt at sende fysiske breve. Kan heller ikke gennemskue, hvad er der ikke kan sendes på mail udover selvfølgelig kreative, smukt dekorerede fødselsdagskort. Der er jo heller ingen, der sender postkort mere – nu uploader man jo bare billeder til diverse sociale medier.

En endnu mere irriterende nyhed i denne uge er, at der nu bliver indført en ekstra kode til Dankortet, hvis du handler for over 500 kroner på nettet. Det er nu meget fint at beskytte os mod internet-badboys, men jeg har altså svært ved at huske alle de koder til diverse sider/kort. Det er jo stukket helt af nu. Er der ikke snart nogen, der opfinder noget til det? Please?

forgetgiph

Så er der desuden mayham i København. Byen er åbenbart blevet støvsuget for andelslejligheder og derfor kræver flere sælgere angiveligt penge under bordet for at sælge lejligheden højere end den er udbudt til. Det skriver politiken.dk. Her fortæller en potentiel andelskøber om en situation, hvor en køber måtte betale 95.000 kroner for et gammelt klædeskab, der fulgte med lejligheden.

pricygiphy

Når andelslejligheder begynder at blive så dyre, så er det sgu da for åndssvagt. Desuden kan folk gå i panik (hvis de ikke har gjort det) og købe sig ind i usunde andelsforeninger af ren og skær desperation.

Men nu er sagen jo også den, at jeg tilfældigvis sidder i en andelslejlighed i København med en sund forening. OG et IKEA-klædeskab, der er i rigtig god stand. Det kan kun blive godt!

2 thoughts on “Fredagsfinans #31

  1. Ja, PostDanmark nyheden er simpelthen tåbelig. De graver jo sig selv i sænk, hvis de ikke snart tager kampen op med de andre leveringsfirmaer.
    Jeg er dog så oldschool at jeg fortsat sender postkort hjem fra alle feriedestinationer. Og det behøver heldigvis ikke at gå hurtigt 😉

    1. Jeg stoppede med postkort for et par år siden, nu ryger det hele på Facebook i stedet, men er også træt af PostDk’s pakkepriser. Det er nogle gange billigere at købe noget i England end på en dansk side på grund af portopriser. Det er for dumt!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *