Fredagsfinans #33

leo

Så er det tid til fredagsfinans. Jeg er snart færdig med bachelor-opgave, tak skæbne for det. Er maksimum uudholdelig lige pt. Så her er nogle korte finansnyheder.

Sæææt i gang.

I går kom den feeedeste nyhed. Man kan nu komme med vandfly fra København til Aarhus på 45 minutter. Det skriver finans.dk. Indtil videre er der fire daglige afgange til en pris på 1.800 kr. pr. billet. Er det bare mig, der tænker på tegneserien luftens helte? Anyways, jeg skal til eksamen i Aarhus til juni, og jeg tænker, at det vil være rimelig piano (som Mads Holger siger), hvis man lige kom flyvende i sådan en fætter. At jeg så har flyskræk, det er en helt anden snak.

Apropos stor stil, så forsvinder 1000-kronesedlen muligvis. Ud af den samlede værdi af kontanter i Danmark på 70 milliarder kroner, så er halvdelen af dem 1000-kronesedler. Det skriver tv2.dk. De store sedler bliver angiveligt kun brugt til at betale sort arbejde, kriminalitet eller gemme i madrasser. Jeg tror dog også, at jeg engang har givet sådan en nystrøget fætter i gave.

Men spørgsmålet er, om man kan komme sort arbejde til livs ved at sløjfe de store sedler. Her kommer økonom Troels Holmberg fra Forbrugerrådet Tænk altså med kongecitatet “…Mon ikke dem, der udfører sort arbejde, kan håndtere to 500-kronesedler i stedet?”.

Konklusionen for mig er, at jeg ikke vil savne den. Jeg har alligevel ikke nogen penge, og sedlen passer heller ikke til min pungs størrelse. Mobilbetaling ftw!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.