Spar penge på kør selv ferie!

IMG_2560

Er du også ved at gå i feriemode? Det er jeg i hvert fald. Herhjemme er vi inkarnerede kør-selv-ferie typer, og jeg er betaler jo sjældent fuld pris for særlig meget. Derfor sparer jeg også på de kedelige ting til ferien, så der er råd til flere sjove ting. Hvilket er sko og is, når man er i Italien. Derfor vil jeg de næste to søndage komme med mine sparetips til kør-selv-ferien. Du kan læse Sparetips del 2 her

Sparetips del 1

Vi kører af sted i en stor bil, og derfor er der også plads til at tage rigtig mange ting med hjemmefra, men hvis du har en mindre bil, så prioriter, hvad du kan spare mest på. Hvis du har små børn, så er almindelige bleer og svømmebleer et must. Det er rigtig dyrt i turistbyer, så fyld op hjemmefra.

Husholdningsting såsom; køkkenruller, toiletpapir, klude, viskestykker, opvaskemiddel, og alle de der andre hverdagsting, som du bruger i dagligdagen. Det virker måske liiidt ekstremt (det sagde min mand første gang), men jeg har ofte syntes, det var virkelig dyrt at gå ned i supermarkedet på første dag  og købe alle de ting, som vi alligevel har derhjemme. Jeg har da regnet ud, at der er minimum en 500 kroner at spare her.

Solcreme! Jeg har købt solcreme til hele ferien i butikken Normal, hvor jeg fx. kunne få en Nivea børnesolcreme faktor 50+ for 56 kroner. Det er under halv pris. Så der er mange penge at spare, hvis man skal have til hele familien.

Legetøj til børnene. Strandlegetøj, oppustelige luftmadrasser og andet sjovt er altså også en del billigere herhjemme. Især hvis du kan finde det brugt på loppemarkeder eller i app’en Reshopper. Det gælder i øvrigt også underholdning til bilen. Jeg plejer at købe en lille kasse/kuffert med sjove legesager, så der er aktivitet i bilen, og det meste finder jeg på loppemarkeder eller i Reshopper. Det er i hvert fald billigere end de der impulskøb på tankstationer.

Hjemmelavet mad! Nu betyder det jo ikke, at du skal tage koteletter og kyllingebryst med til 14 dage, men jeg smører altid sandwich og snacks til køreturen. Det er langt billigere end tankstationsmad, og så er det også sundere. Desuden pakker jeg en pose med smoothies, frugtstænger og andre “sundere” snacks end slik, så min datter ikke går helt sukkerkold. Jeg plejer at være på udkig efter det i supermarkederne op til ferien, så jeg kan købe det på tilbud.

Nu skal det ikke lyde som om vi har en røvssyg spareferie. Vi har faktisk en fest med hvidvin og hummer, is og tivoliture. Men det er så også fordi vi har sparet på nogle af de ting, som jeg synes er kedeligt at bruge penge på. Tænker du over pengene, eller har du andre gode råd? Let me know i kommentarfeltet.

Disclaimer: Der er selvfølgelig et par kloge hoveder som vil argumentere for, at hvis du tager alt mulig lort med på din ferie, så vil det koste mere i benzin, og så har du alligevel ikke sparet noget. Det er også en god pointe, og er du nødt til at tage en tagboks på bilen, som vil koste 15 procent mere i benzin, så skal du selvfølgelig afveje for og imod, men for mig handler det i høj grad også om ikke at købe en masse ting, som jeg har i forvejen. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.