Spar penge på kør selv ferien – del 2

IMG_3303

Fik du læst om mine sparetips til bilferien i sidste uge? Her kommer anden del i ferie-spareserien:

Overnatning. Denne her kræver nok noget rutine. Vi ved hvert fald, hvor langt vi kan køre på en dag. Det var lidt længere før vi fik barn, men når man har taget turen et par gange, så får man en fornemmelse. Jeg booker derfor altid hotel i god tid, og i år fik jeg et værelse til 400 kroner med morgenmad til os alle tre. Hvis man kører af sted i højsæson, kan du snildt ende med at betale over 100 euro, hvis du køber på dagen. Så der er også penge at spare, hvis du har modet og rutinen. 

Sommertøj til de mindste. Der er utrolig varmt i udlandet, og ofte skal børnene ikke have særlig meget tøj på i forhold til i Danmark, så man kan hurtigt ende med at bruge en masse penge på tøj, som reelt set skal bruges i 14 dage. Derfor køber jeg utrolig meget sommertøj på forårets loppemarkeder eller ReshopperMange af delene har jeg fået til 10 kroner, og så gør det altså ikke noget, hvis hun ikke lige får brugt shorts og t-shirts herhjemme. 

Brætspil. Nogle aftner sydpå, kan vi godt lide at åbne en flaske vin og spille backgammon, når vi har lagt vores datter. Vi plejer altid at have vores eget spil med hjemmefra (købt i Tiger for 100 kroner) men vi glemte det sidste år, og det var vildt dyrt i turistbyen. Priserne på spil lå omkring de 300 kroner, og vi endte med at købe sådan et minispil, hvor vi sad og lyste på terningen – bare for at kunne finde den. Så har I planer om at spille kort, yatzy eller backgammon på ferien, så tag det med, hvis der er plads i bilen!

Det her er ikke, fordi det er den store udskrivning på budgettet, men poser og net er også et must. Du kan få billige små shoppingposer til omkring 10 kroner i IKEA og lignende steder, som kan pakkes sammen til ingenting. Det er som regel virkelig dårlige poser i supermarkederne sydpå, og de ender altid med at gå i stykker på til feriehuset, så du kan ikke genbruge dem. Desuden er det også dårligt for miljøet. En anden bonus er at købe en giga-strandtaske hjemmefra, som du bare kan smide alt i, når I skal til stranden. De kan også findes billigt brugt, for det er noget, der snildt kan koste 20-25 euro i turistbyer.

Har du andre gode sparetips til ferien? Så skriv dem gerne i kommentarfeltet 🙂

 

2 thoughts on “Spar penge på kør selv ferien – del 2

  1. hey du !

    rigtigt book overnatningerne laang tid i forvejen.. hvis man har et coop kort kan man via deres hjemmeside booke hos hotels.com og optjene bonus overnatninger OG 6% bonus ind på din coop bonus.

    Scandlines tysklandsfærger bookes også laaang tid i forvejen, vupti bil og 6 personer for 499,- (i stedet for 799,-) og lidt ekstra opnås ved at booke igennem FDM (du behøver ikke være medlem) du får 5% rabat.

    – vi elsker ferie

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.