Fredagsfinans #37

giphy

Ja, jeg har været sådan lidt i tvivl med fredagens finans. For oprindeligt ville jeg have skrevet om Nordea og deres troværdighed – eller mangel på samme..høhø… Men let’s be real. Medmindre man har viden om, at Brexit-valget var rigged, så er der ikke andre spændende nyheder i dag.

Hvilket til gengæld også betyder, at hvis du vil ud med en grimmer-grimmer historie som virksomhed, så ville jeg vælge i dag. Børnene har sidste skoledag, ferien er lige rundt om hjørnet, vejret er ulideligt og alle panikker over Brexit. Jeg havde væltet alle skeletter ud af skabet i dag.

Men apropos Brexit. Der er selvfølgelig to lejre som står og råber, at den anden side er en idiot, og eliten prøver at klandre “folket” for afstemningen. De ved ikke bedre. Finansmarkederne styrtbløder. Og alle render rundt som hovedløse høns.

For ingen havde angiveligt set aktiemarkedernes blodrøde tal komme. Argh, flere finansielle institutioner havde nu indkaldt ekstra mandskab, så de tog da nogle forholdsregler. Men nu går alle så i panik. Netop fordi alle går i panik. Det bliver sådan en lemmingeffekt, hvor en starter noget, og så følger alle efter.

Jeg tror, der kommer til at være nogle finansielle lortedage, men om Brexit alene ligefrem kan sende Europa ind i en mørk middelalder, det er nok lidt vild spekulering.

Men hvis vi samtidig skal snakke om det nye foreslåede kapitalkrav, der kan ende med at koste boligejerne 130 milliarder i gebyrstigninger eller banker, der pludselig indfører subprimelån (de lækre badboys der blandt andet var medskyldig i finanskrisen), og så det faktum, at ejerlejligheder i Danmark nu er nået et niveau, hvor vi nok bør begynde at tage den med ro. Og med et EU i oprør, muligvis en Trump bag roret i USA kombineret med en halvvågen bjørn i Rusland. Så kan det være, man skal til at tænke over det. Jeg tænker i hvert fald over det.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *