Aktieanalyse for viderekommende

giphy (8)

Nu har jeg hørt på hans kævlen det sidste års tid på Twitter, og der er ikke grænser for, hvor mange Genmab aktier man burde købe, hvis du spørger aktie-ninja-wizard Daniel Nikulin. Nu kommer han med sin skarpe analyse af aktiemarkedet. Du får desuden fresh anbefalinger til køb af aktier. 

Sæsonen for kvartalstegnskaber er ved at være overstået og dermed også sæsonen for, at landets aktieanalytikere får lov at brillere med en skarphed i deres analyser, der mest af alt minder om en flok feststemte gutter, der spiller dart på et morgenværtshus med bind for øjnene.

En af mine venner sagde engang, at aktieanalytikere og politiske kommentatorer er uddannet på samme værtshus. Fælles for begge er i hvert, at der næppe findes andre brancher, hvor man så ofte kan ramme udenfor skiven og dagen efter stadig få spalteplads og skærmtid. I den forbindelse kan man så tænke over at lige præcis disse to faggrupper sammen med meteorologerne udgør en ganske anselig mængde af sendetiden på News.

Og nu vi er ved News; her er en ganske gratis idé til et nyt program. Lad os kalde programmet for analytikerne. Sådan en slags Bezzerwizzerne for aktieanalytikere. Her kan de så med vanlig analytiker lingo med alverdens forbehold og forklaringer berette om, hvorfor markedet igen i denne uge ikke opførte sig som forudset. Og man kunne spørge om, hvor stor tiltro man skal have til en analytiker, der råber køb, køb, køb og ikke udelukker at Vestas skal op i kurs 700 på dagen for virksomhedens regnskab for 2. kvartal, når han dagen forinden, i et andet medie, var ved at slå Danmarksrekorden i flest forbehold og helgarderinger i en enkelt sætning med den her perle:

“Vi venter en opjustering fra Vestas i år. Vi er lidt mere tilbageholdne med skråsikkert at forvente, at den kommer nu”. Forudsigelsen om kurs 700 handlede i øvrigt om en årrække på 2-3 år – så er man da godt nok også dækket ind fra nu og til folks hukommelse ikke rækker længere. Nå, men det skal jo ikke være brok det hele, og der kunne jo også være en enkelt eller to, der gerne vil vide, hvor kloge vi selv er.

Så her følger et par velfunderede og fuldstændigt konsekvensløse analyser og kursmål. Alle analyser er naturligvis under forbehold for, at den generelle markedssituation ikke udvikler sig i en, for os, uforudset retning, at der ikke kommer væsentlige kurspåvirkende nyheder og at der iøvrigt ikke indtræffer makroøkonomiske begivenheder, der påvirker de enkelte virksomheder.

Og lad os da bare starte med Vestas. Vi er sgu ikke så beskedne; så under forbehold for, at det ikke pludselig holder op med at blæse i morgen, så vi siger køb.

Nej vent; ikke bare køb, men stærkt køb.

Pandora: Her er vi lidt på udebane, men jeg har spurgt min kusine om, hvorvidt Pandora stadig er noget man går med, og hun udtaler fuldstændigt skråsikkert “mnjaaah, det tror jeg da vistnok nok, at det er”. Det er godt nok for os, og vi køber med arme og ben og forventer der stadigt er plads til kursstigninger i det nuværende niveau.

Jyske Bank: Jeg har hørt, at det der Swipp bliver det næste store; det må snart slå igennem på kursen. Vi overfører pengene med det samme og køber inden kursen swipper helt af.

Hvis du er vild med Daniel Nikulins satiriske pen, så kan du følge ham her på Twitter. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *