Fredagsfinans #46

giphy-4

Yah, fredag. Yndlingsdag på ugen. Man kan lugte weekenden, og mandag er laaangt væk.

Hvis du synes det er ved at være sidst på måneden, så har Alka Forsikring en ny fidus til dig. Den skriver finans.dk om. Du skal bare downloade deres app, oprette dig med Nem-ID (nu er jeg allerede tabt) og registrere din nummerplads i app’en. Så skal du tage et billede af standeren, hvor du tanker, og så går der 50 øre ind på din konto pr liter, du tanker.

giphy

Nice, men nu kommer der et stort fedt MEN: Hvis du ikke er kunde hos Alka, så kan du maks tjene 100 kroner i app’en, og hvis du er kunde, så kan du bare fortsætte til evigheden. Kan du se, hvor det bærer hen?

Jeg tanker ca. 70 liter benzin om måneden, det bliver til en indtjening på 35 kroner. På et helt år bliver det 420 kroner, jeg kan tjene på Alka-app’en. Hold nu fast! Gad vide, om det er præcis, det beløb min forsikring vil stige, hvis jeg skifter til Alka?

giphy-1

Og så er forbrugertilliden desuden faldet. Det er sådan noget fancy med, at vi er bange for at bruge penge, og det er et udtryk for, at vi ikke har tillid til den danske økonomi. Ha! Jeg har ikke tillid til min egen økonomi. Vi har åbenbart ikke lyst til at investere i større forbrugsgoder, men det skal vi, bliver der sagt. Jeg er forvirret. Skal vi købe mere eller mindre? For Danmarks økonomi siger det ene, men min bankrådgiver siger noget andet.

Til sidst kan der lige knyttes en kommentar til, at vi åbenbart ikke er så vilde med discountbutikker. Det skriver Tv2.dk. Ifølge en undersøgelse fra Retail Institute Scandinavia, som Jyllands-Posten har bragt i dag, har Fakta lukket 21 butikker, Aldi har lukket to butikker, mens Rema 1000 er gået mod strømmen og åbnet 15 butikker fra 2015 til i år.

Nu er det også ved at være 3-4 år siden, jeg sidst var i en Fakta, og jeg tror faktisk ikke jeg har været i en Aldi siden jeg smagte deres fæle kopi-knoppers som barn.

 

giphy-2

Men jeg er altså stor fan af Rema1000, fordi de sætter madvarer ned flere dage før de udløber, så man har en chance for at kunne planlægge menuen og bekæmpe madspild. Desuden har de også specialvarer som tahin og linser, hvilket jeg jo godt kan lide, fordi jeg gerne vil være lidt speciel.

giphy-3

 

2 thoughts on “Fredagsfinans #46

    1. Jeg er også helt færdig over den – mine forsikringer så billige, at jeg heller ikke skal nogen steder.

      Og god weekend til dig 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *