Fredagsfinans #48

giphy-9

Det er fredag, og jeg er i det svenske. Men det betyder ikke, at du skal snydes for fredagsfinans.

Der har været en masse snak om boligskatter de sidste par dage. Som jeg har forstået det, så er det fordi SKAT’s vurderinger ikke er heeelt up to date og derfor betaler folk ikke den skat de skal i forhold til, hvor meget deres bolig er værd. Eller også betaler de for meget. Men for at boligejere “ikke skal beskattes fra hus og hjem”, så er der lavet en plan, hvor nuværende boligejere bliver fredet, så de ikke skal betale en højere skat, mens nye boligejere fra 2020 så æder lorten.

Awesome eller….Pointen er vist, at når boligskatten bliver højere, så vil prisen på lejligheden/huset/skuret/whatever falde, så du egentlig bare betaler det samme, men på en anden måde. Forvirret? You bet.

Hvad betyder det så? Dem der lige nu køber en reetttig dyr lejlighed i København og så vil sælge om 5 år risikerer at miste en del penge på handlen, fordi boligpriserne går ned. De køber dyrt nu og vil så lide under at priserne falder som følge af højere boligskatter for nye førstegangskøbere. Det er jo ikke nødvendigvis slemt, hvis man skal blive boende for life.

giphy-10

Og netop fordi man skal nå at handle en bolig inden skatte-rabatten udløber, kan man da også frygte en hype, hvor der bliver solgt dyrt. Vi kender jo os mennesker, vi skal ikke gå glip af en god handel.

giphy-11

Men hvad så efter 2020?

For eksempel betyder det, at det er en rigtig dårlig ide at blive skilt om 5 år, så gør det nu eller lev for evigt med hinanden. Det betyder også, at du helst ikke skal miste dit job så du ikke kan betale regningerne og må sælge lejligheden med tab. Så behold lige dit job.

Hvad betyder det for mig? Som sædvanlig ikke en skid. Jeg læste hos TV2 Business, at de eneste som kommer nogenlunde ud af det med skindet på næsen er andelshavere. Jamen, så er freden jo velbevandret. I hvert fald her.

giphy-8

Nå ja, så bliver checken sgu udfaset fra nytår. Helt seriøst. Det er ligesom når man opdager en eller anden serie i fjerneren, som man troede var færdig for længst, og så kørte de lige tre sæsoner mere.

giphy-12

Hvornår har du sidst fået en check?

Jeg fik en for 5 år siden, da jeg boede i Aarhus og skulle have penge tilbage fra vandværket. Ja, jeg badede for det meste i mit lokale fitnesscenter, for jeg gad ikke betale deres obskure priser. Det kostede fandme 300 kroner at få vandet leveret 1,5 kilometer med vandrør. Det gad jeg ikke. Så jeg fik en fin check ind af døren, som jeg var nede i banken og hæve. Det var faktisk første og sidste gang, jeg nogensinde har holdt en check i hånden. Og nu skal vi sige farvel! Jeg vil dog ikke begræde det. Stik mig en bankoverførsel, tak!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *