Mere privatøkonomi i dameblade!

14699872_10154681743189225_1536251959_n

Jeg køber faktisk meget sjældent kvindemagasiner. Jeg læser dem nærmest kun hos frisøren. Det er en slags tradition.

Men da jeg skulle med flyet hjem i fredags, købte jeg et dameblad. Af den simple årsag, at jeg grundet flyskræk havde brug for at sidde og bladre i noget. Og det der Norwegian-blad, der sidder ved sædet er altså ikke meget værd. Så jeg købte et engelsk Cosmopolitan. Nok en vaneting fra de gange jeg har været i London.

Udover de klassiske artikler med mode, vægt og dating, så var der faktisk også en artikel om, hvordan man sparede penge på huslejen. Det var virkelig fascinerende, at jeg kunne læse om at spare penge i et kvindemagasin. Inspireret, tog jeg lige en tur rundt på diverse danske kvindemagasiners hjemmesider. Og der var faktisk kun en privatøkonomisk artikel på forsiden, sådan en mandag aften – hvilket ellers ville være en god dag at skrive om økonomi, fordi man allerede er deprimeret.

Jeg fandt en artikel på Alt for Damernes hjemmeside, hvor der står “Så let er det at finde ud af, om du betaler for meget for dit boliglån – der er penge at spare“.

Jeg blev vildt glad, indtil jeg trykkede ind på artiklen, som beskriver Danske Banks nye app. Det var lidt mere en ny-produkt historie end godt-råd historie. MEN der var trods alt noget om privatøkonomi!

Nu er det jo let at skære over een kam, for jeg læser ikke hver eneste dameblad hver eneste måned, men der er godt nok langt mellem de inspirerende privatøkonomiske artikler, når man skal sparke sig vej gennem myter om skyr, sådan kommer du nemmest af med kiloene, lækker efterårsmode og opskrifter på valnøddekager. Selvfølgelig skal der også være plads til lækker mode, gode kager og motion. Det er jo trods alt en del af hverdagen. Men hvorfor kan der ikke også være plads til privatøkonomien? Den fylder jo nærmest hele ens hverdag. For man kan jo ikke få skyr, valnøddekager og flot modetøj, hvis ikke der er styr på økonomien. Det er jo grundstenen i vores forbrug; at der rent faktisk er penge at forbruge.

Seriøst, en highfive til det kvindemagasin, der indfører privatøkonomi som en lige så fast sektion i deres blad, som motion og mode er. Og hvis der er et magasin, som allerede har gjort det, så skriv det da lige til mig, så jeg kan skynde mig ud og købe det 🙂

One thought on “Mere privatøkonomi i dameblade!

  1. Og tænk det magasin der kan se sammenhængen mellem dårlig økonomi og ‘dårlig’ livsstil.
    Eller sådan får du mulighed for dine drømme. Men måske er det en kvindeting? Kvinder er lavest lønnet, har de dårligste pensioner, men alligevel de bedst uddannet!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *