Økonomi kun for kvinder?

14808086_10154729199454225_858656826_o

Ja, generalforsamlingsbilleder er altid kedelige, men jeg har prøvet at spice det op med et Instagram-filter. 

For et stykke tiden siden, meldte jeg mig ind i Kvindeøkonomien og i går var jeg så til foreningens første generalforsamling. Jeg ville jo gerne lige se, hvad det var for noget. Foreningen er stiftet med ideen om, at alle kvinder skal kunne få indsigt, konkret viden og håndgribelige råd om privatøkonomiske forhold – særligt indenfor uddannelse, investering og pension. Altså en styrkelse af kvinders økonomiske kompetencer.

For kvinder står ikke lige så stærkt som mænd, når det kommer til økonomi. Især fordi vi tager mere barsel, og hvis man så bliver skilt, kan det blandt andet betyde, at manden har flere pensionspenge med sig. Jeg synes det er så vigtigt at sætte fokus på – især også fordi kvinder og mænd ikke nødvendigvis italesætter økonomi på samme måde.

Der var et par stykker som spurgte ved mit sidste indlæg; hvorfor hedder de egentlig kvindeøkonomien? Så er det jo ikke for begge køn. Det spurgte jeg faktisk også til på mødet. Ideen med foreningen er at styrke kvinders kompetencer, fordi det ofte er skævt fordelt, og jeg synes det giver god mening at skabe et forum til det. Så kan man gå ind i en længere politisk ligestillingsdebat om, at det er diskriminerende overfor mænd, men faktum er, at de ikke nødvendigvis har brug for dette tilbud, og jeg kan godt se pointen i at kalde det for kvindeøkonomien, så man som kvinde nemmere kan identificere sig med det end hvis det hed “Fokus på privatøkonomi” eller noget i den stil.

Uagtet, hvad man kan mene om navnet, så synes jeg de har nogle rigtig spændende planer for fremtiden og initiativer som jeg virkelig tror kan styrke kvinder fremadrettet.

Anyways, der blev valgt en styregruppe, og som de fleste ved, så kan jeg jo sjældent holde mig udenfor. Der var også et par områder, især omkring unge og uddannelse, hvor jeg godt kan se min hjælp give mening.

Så må vi se, hvad det bringer af sig – jeg tror kun, det kan blive positivt, hvis flere kvinder tager aktiv styring omkring deres økonomi.

Jeg er i hvert fald klar på eventyret.

Hvis du også synes det kunne være spændende, så kan du læse mere her

 

 

 

4 thoughts on “Økonomi kun for kvinder?

  1. Spændende?? Og et helt andet spørgsmål – kan mænd deltage, udfra præmissen; kvindeøkonomi? Og hvis ikke – er der ikke en mand til stede på billedet?

    1. Mænd kan sagtens være med, der sidder også tre mænd i styregruppen. Tanken bag foreningen er dog at fokusere på kvinders behov for indsigt og viden, da det ikke er altid er det samme som mænds, når det kommer til privatøkonomi og fordi kvinder i langt mindre grad opsøger viden end mænd. Derfor er fokus rettet specifikt på kvinder.

    1. Tak, tak! Jeg er også virkelig spændt på, hvad der kommer til at ske, men det kommer i hvert fald på bloggen 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *