Verdens bedste aktieråd

giphy-27

Gæsteblogger: Det var virkelig sjovt sidste gang jeg havde aktieninja-wizard Daniel Nikulin på bloggen, og nu kommer han med verdens bedste aktieråd. Jeg har allerede gjort brug af flere af dem. NOT. 

Verdens bedste aktieråd; de gode, de onde og de grusomme

Der findes masser af aktieråd derude i virkeligheden; lige fra dem du tjener boksen på, til dem du taber alle pengene på.

Jeg har desværre ikke kunne finde nogen af dem med garanti for at tjene penge nok til at gå på pension inden jul, men nedenfor har jeg samlet en række aktieråd på skalaen fra virkelig godt til virkelig dårligt.

Virkeligt godt aktieråd

Jan van de Winkel fra Genmab ringer til dig. “Nu skal du fanme høre noget vildt. I forgårs sad mig og resten af ledelsen og fejrede de nye salgstal på Darazelex. Vi offentliggør dem i morgen, de er 75% over sidste måned, det er helt sindssygt. Nå, men skidt med det. Da jeg så kommer hjem kommer jeg til at tage fejl af en cola og en halv liter Darzalex jeg har stående i køleskabet. I dag er jeg så fuldstændigt frisk. Jeg har lige talt med John ovre fra research, og det viser sig fanme at Darzalex også virker mod tømmermænd. Det bliver helt vildt det her, vi kommer til at tjene kassen på det. Jeg har allerede indgået en aftale med Heidis Bier Bar”

Fordel: Tips fra insidere er altid godt

Ulempe: Insiderhandel er ulovligt

Ret godt aktieråd

Du sætter dig ned og bruger et par dage på at gennemgå Zealand Pharmas regnskaber, pipeline og konkurrenter. Du kommer frem til, at de godt nok har fået brændt nogle penge af i tidens løb, de har haft nogle fejlskud, og de tjener ikke rigtigt for alvor nogen penge af betydning. Du kommer dog også frem til, at der er en stor sandsynlighed for, at Sanofi får en godkendelse fra FDA, fordi de har nogle spændende ting i deres pipeline som sandsynligvis vil kunne tages hele vejen og at aktien burde have en stor upside.

Din konklusion er, at det er en investering med en høj risiko, men at du samtidig har mulighed for at købe dig ind til en favorabel kurs i en virksomhed med et stort potentiale, og at du har chancen for en stor gevinst indenfor en kortere årrække.

Fordel: Du har selv foretaget et grundigt analysearbejde, og der er ikke andre end dig selv at takke når gevinsten triller ind.

Ulempe: Det er et kedeligt og tidskrævende projekt, og der er ikke andre end dig selv at bebrejde når pengene er tabt.

Godt aktieråd

Du følger med i Millionærklubben både på radio og tv. Du tænker, at det er lidt sært at tage mod råd og analyser fra folk der åbenbart stadigt er nødt til at stå op og gå på arbejde hver dag selvom de er eksperter i en klub for millionærer. Deres afkast i deres fiktive portefølger er faktisk heller ikke imponerende. Men ham der Lau Svendsen er faktisk en ret cool fyr som han står der i sin lidt krøllede jakke med en bunke papirer foran sig, mens de andre står og kigger på deres iPad og taler om tekniske analyser. Du har dog lidt svært ved at abstrahere fra, at Lau Svendsen lyder som legetøjsgrosserer Åge Brodtgaard.

Fordel: Du får en grundig gennemgang af mange selskaber fra flere vinkler med forskellige synspunkter.

Ulemper: Det er bare som om man ikke rigtigt kommer med i den der millionærklub ved at følge deres råd.

Dårligt aktieråd

Du læser med på euroinvestor.dk og bliver imponeret over de skarpe og nøje udregnede analyser. Du beslutter dig for at følge rådene og anbefalingerne omkring de mest hypede … undskyld, debaterede aktier. Du er nu den lykkelige indehaver en portion aktier i RTX, Precise Biometrics, Fingerprint, cBrain, Onxeo, Seadrill og en række mere eller mindre obskure selskaber med en stærk eksponering mod råvarer, olie og ikke helt færdigtudviklet medicin.

Fordel: Du har brugt lige præcis nul tid og ham der Aktieguru74 lyder sgu også som en troværdig fyr med styr på tingene.

Ulempe: Aktieguru74 har sikkert også en profil på sexdating.dk ved navn Loooovedoctor, ligesom han også finder tid til at skrive 15 indlæg om dagen på Nationen.

Ret dårligt aktieråd

Du sætter dig ind i en taxa og chaufføren siger “Hør lige her, jeg kørte med en fyr tidligere i dag, hvis ven har en bror der arbejder i økonomiafdelingen hos Novo Nordisk ….”

Fordel: Han kunne have kørt med en fyr der havde berettet om sit arbejde på Dermato-Venerologisk afdeling.

Ulempe: Ham der brormand gør rent om natten i økonomiafdelingen og kender ikke forskellen på debit og kredit.

Virkeligt dårligt aktieråd

Alle råd der involverer sætningen: “Det bliver heeeeelt vildt, vi kommer til at tjene KASSEN på det her.”

Fordel: Det kan godt være du taber alle pengene, men det er ret underholdende på den tragiske måske.

Ulempe: Du taber alle pengene.

Ekstra Ekstra virkeligt dårligt bonus aktieråd

Artikler som denne her fra Ekstra Bladets betalte afdeling: Kaos på markedet: Det skal du vide, før du køber aktier. Just don’t.

Hvis du er vild med Daniel Nikulins satiriske pen, så kan du følge ham her på Twitter. 

3 thoughts on “Verdens bedste aktieråd

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *