Har du nogensinde lagt et budget?

14971494_10154769361064225_472251388_o(Awesome billede af mig og budgetplanlægning) 

Jeg sidder og arbejder på noget af indholdet til mine foredrag, og jeg kunne jo vildt godt tænke mig at inspirere folk til at lægge et budget. Okaaay, nu skal det ikke lyde som om, det er noget jeg gør hver fredag aften, men vi jeg gør det engang imellem, når der trænger.

Men seriously. Det er bare virkelig, virkelig kedeligt at lægge budget.

Jeg kan huske første gang jeg lagde et budget. Jeg var lige flyttet hjemmefra, og fik særlig udeboende SU, fordi jeg gik i gymnasiet. Det var nok omkring 3.200 kroner dengang. Jeg havde regnet ud, at det kunne jeg da saaaagtens leve for, hvis man nu spiste tomatsuppe eller pasta hver dag. Seriøst, jeg forstod ikke, hvad folk brokkede sig over.

Det var jo vildt billigt.

Jeg havde bare lige glemt den fodnote, at man bliver træt af at spise tomatsupper og pasta. Haha, hvor blev jeg klogere.

Nå, men det budget jeg lagde var helt old school stil med papir og kuglepen. Og det er det faktisk stadig, hvor alle udgifter bliver lagt sammen og divideret med 12 for at regne ud, hvad mine faste udgifter er per måned.

Men jeg vil egentlig gerne høre fra jer læsere. Hvad skal der til for at man kunne have lyst til at lægge et budget. Jeg mener, I køber jo gladeligt en bog til 299 kroner og en smoothie-maskine for at tabe 5 kilo. Hvad skal der til for at få overblik over pengene? Et godt gammeldags excelark man kan udfylde? En sjov video? Tips og tricks? Butikken er i dag åben for gode ideer 🙂

6 thoughts on “Har du nogensinde lagt et budget?

  1. Ikke tip til hvorfor, men er tip der gør det lidt nemmere og overskueligt.

    Jeg har sørget for at alle (dem der er mulige) mine faste udgifter bliver trukket månedligt, og ikke kvartalsvis eller lign. På den måde kan jeg være sikker på, at alt passer når min budgetkonto er lige omkring 0, efter de faste månedlige udgifter er trukket.

    1. Tak! Det kan også være et bud. Eneste ulempe er dog, at det som regel er dyrere end at få trukket en eller to gange om året. Det er i hvert fald min erfaring 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *