Skal I ikke snart flytte?

14963651_10154775765719225_1194084874_o

Det øjeblik man venter et barn,  melder der sig mange spørgsmål fra omgangskredsen. Hvornår har du termin? Bliver det en dreng eller pige? Hvor lang barsel tager du? Og så kommer spørgsmålet unægteligt altid: “Nå, så skal I vel også flytte?”

Fordi præmissen jo er, at man ikke kan lade et barn vokse op i en 2-værelses lejlighed. På det tidspunkt kunne vi så rationalisere med at være studerende, og derfor havde vi ikke råd til at flytte, hvilket virkede som en legit undskyldning.

Nu er jeg så færdiguddannet og så melder spørgsmålet sig igen: “Nu må I da skulle flytte? For nu er jeres datter to år, og hvad hvis I skal have flere?”

Her er jeg simpelthen nødt til at rejse et flag. For det første skal man ikke blande sig i, hvordan andre lever. Medmindre det er til fare for børnene. Og det er en to-værelses lejlighed altså ikke. For det andet, så er det egentlig utrolig ufølsomt at antage, at folk har råd til at flytte til noget større.

Nu er vi i den situation, at vi godt kunne få råd til at flytte. Men ikke til vores drømmebolig. Og derfor bliver vi boende. For hellere give det lidt tid, og så få det man drømmer om i stedet for noget, som man aldrig bliver helt glad for. Det giver desuden muligheden for at betale lidt SU-gæld tilbage og generelt gøre sig klar til de større regninger, der er forbundet med et huskøb.

Det er da ikke andet end fornuftigt. For når det kommer til om mere plads er nice to have eller need to have for os, så er det klart nice to have. Men vi lever fint uden.

Det er sgu lidt dumt, at omverdenen ubevidst er med til at diktere, hvordan man skal bruge sine penge. At vi gør det til normen at bruge penge på specifikke tidspunkter i vores liv, selvom vi måske ikke helt har råd til det. Det er lidt ligesom, når man ikke kan sige nej til kage på arbejdet, fordi alle de andre tager, selvom man egentlig er i gang med en slankekur.

Så husk: Man behøver ikke styrte ud og købe en bolig bare, fordi man har fået lidt mønt på lommen eller fordi alle andre gør. Man kan også godt vente lidt og få fodfæste. But that’s just me. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *