Så scorede jeg da lige 8.000 kroner!

14958168_10154775765844225_1837788916_o

Clickbait I know, men hvis jeg virkelig fortalte, hvad indlægget handlede om, så ville du ikke trykke ind. Her kommer lige en historie fra det virkelige liv, so to speak. Man kunne jo få ideen om, at jeg har uber styr på økonomi und alles.

Det har jeg også.

Men det der Skat og forskudsopgørelse er virkelig kedeligt, og jeg må indrømme, at jeg de sidste par år har siddet med krydsede fingre, når man får af vide, om man er købt eller solgt med at få penge tilbage.

MEN en del af processen med at få mere viden omkring privatøkonomi er også at gøre det selv. Efter jeg fik arbejde i sommers har jeg ikke været inde og ændre min forskudsopgørelse. Den hvor man fortæller Skat, hvad man regner med at tjene. Og jeg regnede jo med at tjene lidt mere end det der SU. Hver måned kunne jeg så se, at jeg nogenlunde fik det jeg skulle udbetalt, så ingen grund til bekymring. Men så læste jeg en gyserbog (det var noget med privatøkonomi), hvor de basalt set sagde, at man var fucked, hvis man ikke lige gik ind og gjorde noget ved det.

Så det gjorde jeg i sidste måned. Udfyldte sgu alle felterne selv, og det var faktisk ikke såååå svært alligevel. Nu er det heller ikke de store formuer vi arbejder med. Da jeg så havde trykket godkend, så spurgte den om jeg var virkelig sikker. Næ, men jeg havde heller ikke noget andet bud på, hvad der skulle stå. 

Helt seriøst, jeg var lige ved at gå i panik, hvis den nu kom op med et kæmpe rødt flag der sagde, at jeg havde betalt alt alt alt for lidt i Skat og julen var ødelagt. 

MEN så skete det. Mit fradrag steg riiiimelig meget. Sådan ret meget. Vi har jo alle en sum penge vi må tjene før Skat begynder at pille ved dem og min var en del højere end før, fordi jeg nok havde betalt for meget indtil nu. FEDT! Men jeg var nok nødt til at ringe til Skat, for selvom man står med gevinsten, så vinder huset altid – som man siger på et casino.

Den meget flinke kvinde hos Skat forklarede mig, at det var fordi jeg ikke havde brugt mit beskæftigelsefradrag hele året. Jeg har jo været på SU i et halvt år, hvor man ikke får beskæftigelsesfradrag, fordi det ikke er arbejde (sure felt like it), og så har jeg ikke ændret det, da jeg så fik arbejde. Haha, idiot! Men så var der da lidt til kistebunden, nærmere bestemt 8.000 kroner. Ikke helt dårligt at få tjekket den forskudsopgørelse. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *