Fredagsfinans #56

Uhh, så er det fredag igen. Det er altså min favorit dag på ugen. Forventningens glæde over weekenden er stadig intakt, og man skal bare gå amokka i burger og slik. Eller noget andet godt.

Finanssektoren har endelig taget sig sammen i denne uge og rent faktisk oplevet noget spændende. Finansrådet holdt et møde med sig selv tidligere på ugen, hvor der blandt andet blevet snakket om det rigtig vigtige emne; mobning. Finansministeren Brian Mikkelsen var nemlig ude og sige, at vi skal stoppe med at mobbe bankerne. Nok er nok!

Det er også noget, man skal tage meget seriøst, og vi skal ikke udvikle et samfund, hvor vi tryner andre. Det er virkelig dårlig stil. Jeg har aldrig tænkt over, at mine ord har betydet så meget for bankerne, men jeg vil da helt klart tænke over, at jeg ikke skal drille dem. Nogle har briller, andre er rødhårede, nogle skjuler penge i Panama og andre hæver gebyrerne på deres lån Det skal de selvfølgelig have lov til.

Disclaimer: Hvis en person i jakkesæt ved en fejl har bevæget sig herind, så er det ironi. Mobning er, når man tryner og udstiller nogen, som er svage. Det her er bare krukkeri. 

Til en anden historie. Nichebanker som Santander og Ikano Bank, der tilbyder hurtige lån uden at stille sikkerhed er blevet mere populære hos danskerne. Det skriver borsen.dk. Nichebankernes talsperson udtaler, at succesen skyldes “attraktive og simple produkter, hvor vilkårene er transparente”. Puha, synes godt nok det er noget mikrofonholderi. Det er jo ikke fordi det er simple produkter, hvor vilkår er transparente. Det er jo fordi det er hurtige penge til forbrug. Når du går ind på Ikano Banks hjemmeside står der for eksempel “Lån penge fra 5.000 kr. op til 300.000 kr. til at forkæle dig selv med en ny computer, en oplevelse eller noget helt tredje…”

Det er drømmepenge, langt væk fra bankens løftede pegefinger. Synes det er vildt at sådan en artikel får lov til at stå så rosenrød for jeg synes da ikke det er en fed historie. Det er da nærmere interessant at se på, hvorfor så mange flere danskere benytter sig af disse muligheder.

Og så er der en nyhed om, at vi bankkunder åbenbart er blevet mere troløse, når det kommer til at skifte bank. Det skriver finans.dk Ifølge en kundemåling fra Voxmeter, så overvejer hver tredje bankkunde at skifte. OVERVEJER. Det siger jo ikke noget om noget overhovedet. Jeg overvejer at skifte bank flere gange om måneden. Jeg kender helt seriøst ikke nogen, som er 100% tilfreds med deres bank. Hvor tit har man ikke hørt sætningen “Jeg er så træt af min bank…” – men der er altså langt fra tanke til handling. Jeg har stadig ikke fået skiftet bank endnu. Det skal jeg lige finde tid til. Ikke fordi det tager så fandens meget tid at skifte, men fordi jeg ikke ved, hvor jeg skal gå hen. Og ja, det er da i høj grad bankerne selv som er skyld i den troløshed. Jeg får ikke noget julekort af min bankrådgiver. Jeg aner ikke engang, hvem min bankrådgiver er. Jeg kan få alle mulige tilbud om kassekreditter, men jeg kan ikke låne til vigtige ting i livet – og jeg er endda engang blevet nægtet at videreføre mine gener, fordi jeg ikke havde økonomi til det.

Men nu skal vi heller ikke være så hårde ved de små banker. De prøver jo også bare at klare sig igennem med skindet på næsen, og det må også være hårdt at blive taget med fingrene i kagedåsen hele tiden, når man bare er så fandens sulten.

Jeg vil i hvert fald give jer ro. Til på mandag.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *