Derfor er oprydning godt for økonomien

Ja, jeg ville ønske det var mig, der poserer på billedet, men sådan ser jeg desværre ikke ud i julemåneden. Hø-hø. Anyways, i dag vil jeg gerne snakke lidt om oprydning. Og så tænker du sikkert; det bli’r jeg sgutte ikke rig af. Men det kan man faktisk godt.

Jeg har gennem de sidste par måneder været igennem alle vores værelser – okay, vi bor i 2-værelses lejlighed, men alligevel. Jeg var simpelthen så træt af alle de ting, som vi havde overalt. Og meget af det brugte vi slet ikke. Jeg grovsorterede derfor alting i fire bunker; bliv, smid ud, doner eller sælg. Jeg vil anbefale, at man kun tager et rum ad gangen, ellers kommer du til at leve i kaos. Si’r det bare.

Jeg endte med at samle seks flyttekasser fyldt med ting, som vi ikke bruger længere og en del af det fik jeg solgt på nettet, fordi det stadig havde en værdi. Og her er en vigtig lektie.

Hvis du begiver dig ud i det koncept, så giv dig selv en deadline for, hvornår du SKAL have solgt tingene. Ellers ender du bare med at smide det ned i kælderen igen efter en måneds tid, og så er du tilbage ved udgangspunktet.

Jeg gav mig selv to måneder, og hvis det ikke var solgt, så røg det videre til donation. Jeg fik faktisk solgt for et par tusinde kroner, så det var ikke helt dumt, men jeg endte også med at donere rigtig meget væk bagefter. Jeg har dog beholdt en enkelt kasse med ting, som jeg endnu ikke har fået solgt, men som jeg ved kan blive solgt på et tidspunkt, da det alligevel har en okay høj værdi. Den eneste regel jeg har er, at de ting som jeg har til salg, aldrig må fylde mere end kassen for så er det, at det skrider.

Det værste projekt var uden tvivl mit skab. Jeg har meget tøj, som er købt på et tidligere tidspunkt og så kan jeg ikke skille mig af med det nu, fordi jeg helt sikkert en dag gerne vil bruge det igen. NOT. Her grovsorterede jeg virkelig. Jeg var ærlig og beholdt kun de ting, som jeg har gået med indenfor den sidste måned. Hvis der var noget, jeg var i tvivl om, så kom det i en pose i kælderen – og hvis jeg stadig ikke savner det om tre måneder, så ryger det helt ud. Lige nu ser mit skab faktisk virkelig tomt ud, fordi det egentlig ikke er særlig mange ting, som jeg går med i hverdagen. Samtidig besluttede jeg også at lade fuldstændig være med at købe nyt tøj i to måneder. Hvis du sidder og fnyser lige nu, så er det faktisk rigtig lang tid for en ung kvinde!

Udover at spare utrolig mange penge på tøj, så gav det mig faktisk også en ide, hvad jeg egentlig har brug for. Jeg gik for eksempel og savnede en ny strikcardigan. Så kom der en på tilbud, jeg købte den, og nu går jeg med den hver uge. Og jeg virkelig glad for den, fordi jeg virkelig har ønsket mig en. Det var ikke et impulskøb. Før ville jeg købe noget, som jeg faldt for og så måske finde ud af, at det ikke passer ind, når jeg så kom hjem.

Jeg fandt desuden ud af, at min stil nogle gange er over det hele, og det er faktisk også rigtig dyrt, fordi du skal købe meget forskelligt tøj, der skal passe sammen. Derfor prøver jeg lige nu at holde et fokus, når jeg er ude og købe nyt tøj, så jeg også er sikker på, at det passer med resten af garderoben, når jeg kommer hjem.

For ikke at gøre det super kedeligt, så kommer jeg her med en hurtig oversigt over mine tips til tøj-budgettet. 

 1. Lad være med at købe tøj og sko i 2-3 måneder. Det er virkelig hårdt, men du finder hurtigt ud af, hvad du virkelig har brug for i dit skab.
 2. Ryd ud, før du køber nyt.
 3. Bliv bevidst om din stil, så du ikke shopper i mange forskellige retninger. 
 4. Køb kun nyt, når du virkelig har brug for det. Så nej til endnu en festkjole i pudderfarve og ja til gode støvler, som du kan have i mange sæsoner.
 5. Når du køber noget nyt, så skal du kassere/donere noget andet. På den måde sørger du for, at du ikke har et overfyldt skab.
 6. Køb tøj, der passer til din garderobe. Ja, det er en flot stram glimmerbluse, men hvornår skal du helt ærligt have den på, når du alligevel altid går i sorte oversize bluser?

 

 

2 thoughts on “Derfor er oprydning godt for økonomien

 1. Jeg er først lige faldet over din blog og JEG ELSKER DEN! 😀

  Jeg tror jeg tager en shoppe detox i 2 – 3 mdr.. Jeg skal til London på shoppetur i april, så ved at droppe shopping indtil da, så kan jeg finde ud af hvad jeg faktisk mangler.
  .. Også fordi jeg skal til at skrive speciale og fremtidsudsigterne er lidt usikre i det nye år…
  Jeg er dog vildt god til at sælge ud af de ting jeg ikke bruger løbende.. elsker at Tradono er kommet til, da det godt kan gå lidt langsomt med trendsales.

  1. Hej Simone

   Velkommen til og mange tak for de søde ord 🙂 Jeg skal selv ud og shoppe i februar, så jeg har også taget en kold tyrker – synes det er virkelig hårdt i starten, hvor jeg vil anbefale, at man ikke går ind og kigger på for mange onlineshops. Og man kan også få et kick ud af at sælge sine ting, det er nok lidt købmandsgenet her 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *