God jul!

Lets face it. Ingen gider seriøst at læse en finansblog på juleaftensdag, og det skal man heller ikke Derfor kommer dette indlæg også dagen før. Jeg vil egentlig  bare lige benytte lejligheden til at ønske jer alle sammen en glædelig jul.

Jeg glæder mig selv som et lille barn til julen. Jeg elsker julen, lige fra at købe gaver til familien, lave konfekt to dage før og nyde stemningen på juledag. Og når jeg læser de der indlæg, der har floreret på de sociale medier om, at julen er en forbrugsfest opfundet af kapitalismen, så bliver jeg lidt ked af det. Julen er, hvad man gør den til.

Bevares, jeg har også brugt et par tusinde kroner på julegaver i år, men det er fordi jeg har haft plads i budgettet og gerne har ville glæde dem, som jeg kender. Det ser jeg intet galt i. Problemet opstår, når man bruger flere penge end man tjener, og her er det vigtigt at stå fast på den man er, hvad man har og være ærlig overfor familien. BTW, der er ingen, som har lyst til at få en gave af dig til 500 kroner, hvis de ved, at du skal leve af havregrød hele januar. Til min familie har selv købt en blanding af genbrugsgaver og gaver fra butikkerne – alt efter hvad folk har ønsket sig. Alle gaver der er købt fra nye er så til gengæld næsten alle købt på udsalg.

Men jeg kunne blive ved om, hvordan julen ikke skal være en kæmpe forbrugsfest, og her snakker jeg selv om, hvor meget jeg har sparet og vissevasse. Pointen er, at du skal nyde dagen i morgen. Der er en vis stilhed over juleaften, som man ikke finder på nogle andre af årets dage. Den stilhed er skøn til at reflektere over, hvordan man gerne vil have det næste år skal være. Når du sidder med familien, maden er lige blevet serveret og man kigger rundt på de familiære ansigter, så kan man altid mærke i maven, hvor man er og hvor man er på vej hen. Så brug en vejrtrækning eller to på at nyde den stilhed. Den kommer først igen om et år. Det er mit juleråd til dig.

2 thoughts on “God jul!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *