Skal du på økonomisk slankekur?

Ja, det er 17.000 kroner, der ligger i en blender. Nej, jeg trykkede ikke på start. Og ja, jeg har lavet billedet i sort/hvid for at gøre det mere dramatisk.

Nå, så ramte vi januar måned. Buh! Den er lang, kold og man har allerede brugt alle sine penge på at dække overtrækket fra julen, og den sindssyge nytårsaften, man lige har holdt. Know the feeling? Det er som regel også her, at de store regninger falder. Bilforsikring, lån, tv-pakke, strøm – bah! Jeg håber, den deprimerende scene er blevet sat.

Men så er der jo det her med nytårsfortsæt. For det er jo virkelig populært at sige, at man skal stoppe med ryge eller slanke sig i det nye år. Og så er der de der hippie-typer som siger, at gerne vil være lidt gladere. Men jeg har faktisk ikke hørt nogen sige, at de vil på økonomisk slankekur og betale et forbrugslån ud eller mindske kassekreditten. Og jeg kan ikke finde ud af, om det er fordi, det er lidt kikset at sige eller fordi I allesammen simpelthen bare har styr på jeres shit.

Jeg har dog et nytårsfortsæt. Eller. Jeg tyvstartede i slutningen af året, men jeg har en plan om at få overskud på betalingsbalancen i hjemmet. Nu er man endelig fri af SU’ens lænker, men i stedet for at poste penge i et nyt hus eller lejlighed, så venter vi lige lidt, så vi også har lidt (mere) mønt på lommen. Det tror jeg ikke er det værste. For mig har det handlet om i første omgang at tage en kold tyrker fra dårlige vaner. Det vil sige, at jeg i en periode ikke købte energidrikke, tøj, frokost i 7/11 (og jeg kan virkelig godt lide deres vegetarsalater) og generelt bare impulskøb everywhere. Og jeg kunne virkelig hurtigt se resultater på kontoen, hvilket sgu giver lidt et kick.

Nu er jeg langsomt begyndt at introducere nogle af tingene igen, men hvor jeg før bare købte en energidrik eller vegetarsalat, så gemmer jeg det til en særlig dag – for eksempel hvis det er fredag, og så nyder jeg det bare mere. Ligesom jeg også er blevet gladere for det tøj jeg køber – for det er noget jeg rent faktisk har kunne gå og ønske mig i længere tid.

Har du planer om en økonomisk slankekur eller kører det bare derudaf?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *