Så tænk dig om!

Ja, du læste rigtigt. Her i det nye år skal du nemlig tænke dig om. I omtrent 48 timer. Der er nemlig kommet en ny lovgivning på området for at låne penge, og det betyder, at når du vil optage et kviklån, så får du to døgns betænkningstid inden du kan få lånet udbetalt.

Lovgivningen er kommet i kølvandet på en analyse fra Konkurrence og Forbrugerstyrelsen i 2015, hvor man så, at 40 procent af dem, som optog forbrugslån på op til 12.000 kroner fortrød det senere. Samtidig har mange også haft svært ved at tilbagebetale lånene igen, fordi renterne ofte er meget høje.

Branchen selv udtaler, at de er nervøse for, at det vil være enden på kviklån, men der må jeg simpelthen sige, at hvis dit produkt ikke kan holde til, at folk tænker over det i to døgn, så er det nok fordi det ikke er helt så fedt til at begynde med. 

Det bliver især rigtig godt for unge mennesker. Aldrig har der været så let adgang til forbrugslån, kredit og hurtige penge, som der er nu og det er blevet et reelt samfundsproblem, at hver 20. unge står i RKI. Vores generation er utrolig meget styret af situationer og impulser – vi handler ofte på vores følelser, samtidig med at vi bliver bombarderet med reklamer om hurtige penge, der fortæller os at vi trænger til forkælelse. Derfor bliver det sgu nok meget godt med lidt betænkningstid. Ofte bliver drømmen om en ting mindre, når vi får den på afstand. Og så giver det måske også tid til at samle mod til at ringe til sine forældre eller bankrådgiver i stedet, hvis det virkelig brænder på. For der er renterne trods alt noget lavere.

Og det er faktisk ret vigtigt at undgå dumme lån, når man er i 20’erne, for det forfølger en resten af livet, ligesom det også har en tendens til at danne vane for hvem du er som person. Hvis du har gæld i starten af 20’erne, så vil højest sandsynlig også have det i starten af 30’erne, hvor man ofte gerne vil stifte familie og have en dyrere bolig. Og så er det bare øv at have spændt ben for sig selv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *