Uge 3 med Spiir: Svært at være fornuftig med pengene

Sponsoreret

Ja, det er mit opgivende face. Nu har jeg jo været i gang med projektet “Vis din privatøkonomi” i en måned, og jeg må indrømme, at det er ved at blive hårdt nu. Vi er selvfølgelig også igennem de første 2/3 dele af måneden, så det er nu, der plejer at være lidt mindre i kassen end til at starte med. Hvis du ikke har fuldt med fra starten, så kan du læse første del her og anden del her. Hvis du også gerne vil have overblik over din økonomi, så kan du downloade Spiir appen gratis her.

For ligesom med en slankekur, så er man altid mest motiveret i starten af projektet. Man har den der nye, friske energi til at skabe forandringer, men så går der gerne et par uger og så bliver det hverdag med fristelser og så glemmer man det nok lidt. Det er jo også sådan, at jo bedre det går, jo mere har man også lyst til at gå ind og tjekke i Spiir app’en. Men det bliver lidt svært, når man godt ved, at man har brugt liiidt flere penge end normalt.

Mandag: Vi fik vores måltidskasse leveret, så egentlig burde der ikke skulle bruges nogle penge. Meeeen så løb jeg jo tør for Pepsi Max, og så måtte junkien jo ud efter aftensmaden og købe. Det betød også et lille impulskøb til 70 kroner. Jeg manglede nemlig en æske til mine smykker, og jeg havde om søndagen kigget på en æske til 230 kroner, så derfor vurderede jeg, at jeg godt måtte købe denne til 70 kroner, for SÅ SPAREDE JEG JO RENT FAKTISK PENGE. Logic much.

Tirsdag: Work, work, work. Der blev handlet lidt ind til diverse ting i Rema1000, men ellers var det rimelig fredeligt.

Onsdag: Vi fik besøg, så derfor skulle vi have sushi udefra. Det var selvfølgelig lidt extravaganzza, men jeg var rimelig optimistisk. Jeg havde jo heller ikke tjekket app’en i et par dage.

Torsdag: Arbejde, hjem og lave mad. Bum. Fik tjekket diverse tilbud på nettet, men fik ikke købt noget.

Fredag: Vi har aftalt herhjemme, at vi ikke både skal købe guf fredag og lørdag, så derfor lider vi om fredagen indtil det bliver lørdag. Vi fik nogle virkelig triste boghvedepandekager til aftensmad, og siden vi alligevel begge to skulle arbejde om aftenen på computeren, så kunne vi lige så godt få det overstået. Jeg havde det i hvert fald rimelig stramt over det.

Lørdag: OMG! Guf-dagen var kommet! Vi tilbragte hele dagen i nattøj og tog ud for at købe bland-selv-slik og burger-snask om aftenen. HEAVEN!!!

Jeg fik desuden købt en del tøj til min datter, da hun er ved at vokse i størrelse. Jeg har nok samlet købt tøj for omkring 1200 kroner, men det meste blev købt brugt, så vi sparede nok 70 procent i forhold til nypris. Så jeg synes jo det var fair nok.

En del af tøjet jeg fik købt til min datter i løbet af ugen.

Søndag: Vi tog i Fields, fordi vi manglede nogle praktiske ting, som også skulle købes. Og det betyder selvfølgelig også pølsehorn og center-is. Og en kjole til Mor her. Men den var også sat ned, så jeg var jo næsten nødt til at købe den ik? Aftensmaden stod på hjemmelavede pizza. Det er et fint kompromis mellem at købe noget udefra og være lidt økonomisk frelst.

Konklusion: Jeg har nok brugt lidt flere penge i denne uge, end jeg egentlig havde planlagt. Det var ikke død pine nødvendigt at købe forårstøj til min datter nu, men når jeg falder over nogle gode tilbud, så vil jeg hellere købe nu og spare end at betale fuld pris, når jeg skal bruge det. Det kalder man vist en investering. Men jeg synes det har været virkelig hårdt i denne uge. Jeg ved ikke om det er fordi man bare gerne vil bruge pengene, når de nu står på ens konto, og jeg har virkelig været på prøve, når jeg om aftenen har siddet på diverse internetshops og været meget fristet, men alligevel har jeg lukket skærmen ned til sidst. Det har kaldt på al min selvdisciplin.

Så alt i alt har jeg brugt 3.575 kroner i denne uge. Det kunne være bedre, men det kunne også være værre – især taget i betragtning med, hvor mange tilbud jeg har fået tilsendt på email. Jeg må også erkende, at jeg i de andre uger har brugt færre penge, fordi jeg tvang mig selv til at gå ind i Spiir appen og tjekke, hvor meget jeg havde brugt. Lidt ligesom at veje sig på en slankekur. Jeg har derfor været inde i app’en og tjekke om man kunne slå en eller anden reminder til, og der er et væld af muligheder, så nu har jeg sat et par stykker til i løbet af ugen, så jeg lige bliver mindet om, hvad jeg bruger mine penge på. Så kan det være, at det hjælper lidt på det. Hvis du også gerne vil tjekke, hvor mange penge du bruger, så kan du downloade Spiir appen gratis her.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.