Jeg er jo stadig økonomisk (u)ansvarlig #2

Så er der igen opdatering på min økonomiske situation. Det er sidst måneden, og derfor opsummerer jeg lige kort, hvordan det er gået med min privatøkonomi i marts måned. Hvor økonomisk (u)ansvarlig har jeg egentlig været?

 1. Jeg har i en hel måned prøvet app’en Spiir, som giver et økonomisk overblik over mit forbrug. Jeg har været inde i app’en næsten hver dag og holde øje, hvilket har gjort, at jeg har brugt færre penge. Det fortjener et point på ansvarlighedskontoen. Psst: Hvis du vil se, hvordan det gik med at holde øje med min privatøkonomi i en måned, så kan du læse mere her, her og her.
 2. Jeg kørte til gengæld også til Køge for at købe en kæmpestor interaktiv dinosaur til 450 kroner. Det var måske knap så ansvarligt. Men virkelig sjovt!
 3. Jeg er flere gange gået forbi 7/11 på vej til arbejde uden at købe en Monster Zero. Virkelig hæderlig selvdisciplin.
 4. Jeg har dog stadig et fint forbrug af Pepsi Max….
 5. ….men jeg har købt en del af dem på tilbud. Og endda flaskesodavand i stedet for dåser, fordi de var på tilbud, selvom jeg sværger til dåsesodavand. Det er altså bare bedre. Seriøst kan de ikke sponsorere mig eller noget?
 6. Vi fik penge tilbage i skat, og jeg har endnu ikke brugt dem på noget i min fantasi. DET er ansvarligt!
 7. Jeg var til dyrlæge med min hund. Det blev alligevel lidt dyrt, men heldigvis dækkede forsikringen det meste af beløbet. Yas!
 8. Jeg spiste på cafe med gavekort, så vi kun skulle betale for drikkevarer. Maden var lidt mæh, men til gengæld var det ikke så dyrt.
 9. Jeg har købt en del nyt tøj til min datter, men jeg har købt det hele brugt. Det blev 615 kroner i stedet for 2.100 kroner.
Resultat

Jeg vil sige, at den økonomiske ansvarlighed vandt i denne måned med 6 ud af 9 punkter. Nogle af dem er kun halve point, fordi det var semi-ansvarligt. Men det har da været en klar fremgang siden sidste måned, og jeg har slet ikke haft mit mastercard fremme endnu, selvom det er nyt og skinnende.

 

2 thoughts on “Jeg er jo stadig økonomisk (u)ansvarlig #2

 1. Apropos MasterCard, som bankerne helt vildt gerne vil sælge en – er de smarte eller hvad? Og til hvilke formål i givet fald? Ville være fedt med en guide.

  1. Det kommer an på om du har brug for det. Man skal ikke have et mastercard bare så man kan få et merforbrug, for så bliver det en ond spiral. Jeg bruger det fx til at købe ferier, for hvis et flyselskab går konkurs, så kan du få pengene tilbage hvis du har brugt et mastercard, men det kan du ikke på et visa, fordi der bliver pengene hævet med det samme. Jeg kan desuden godt lide at have flere kort med på ferie, hvis der skulle ske noget eller man pludselig har en uforudset udgift. Men det kræver også en del selvdisciplin at man ikke bare bruger det til hygge, fordi pengene først bliver trukket måneden efter. Men jeg vil da lige gå i tænkeboks over en guide til de forskellige kort. Det var en god ide 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *