Kviklån: Nu bliver det sværere at låne penge

Det er officielt maj og forhåbentlig kommer foråret snart. Men i dag træder også en ny lov om kviklån i kraft. Booooring. I know, men det er faktisk lidt vigtigt.

Fra i dag skal kviklånsfirmaerne nemlig indhente oplysninger om en, før de giver et lån. Det kan være forskudsopgørelse og lønsedler. Så kan det nemlig bedre vurderes om man kan betale lånet tilbage i stedet for at en computer udregner om sådan en type som sig kan betale tilbage. Jeg håber da, at når der skal indhentes en masse papirer, så vil det sætte en stopper for nogle mennesker, fordi det kræver en ekstra indsats. Især fordi man skal logge ind med nem-id, og det tager i hvert fald hundrede år.

Kviklån koster seriøst alt for meget i renter og omkostninger. Nu skal jeg ikke selv pudse glorien, men når jeg har været på skideren, så har jeg altid ringet til banken. Og vi er også altid endt med en god løsning. Jeg tror måske det kan handle om, at man er bange for at ringe til banken. Især hvis det ikke er en vaskemaskine, der pludselig er gået i stykker, men fordi man har shoppet for meget. Eller at man måske før har ringet til banken, og synes det er pinligt, at man igen har problemer.

1.600 KRONER ELLER 400 KRONER?

Nu var jeg lige inde på en af udbydernes hjemmeside og kunne se, at det ville koste mig 1.600 kroner at låne 4.000 kroner over 3 måneder. Til sammenligning koster en kassekredit på 5.000 kroner i samme periode omkring 400 kroner. Så det er altså en firdobling af prisen!
Men det må bare aldrig blive løsningen at ty til kviklån. Hvis man er bange for at banken siger nej, så er det nok fordi det ikke er en god ide alligevel, og bare fordi der er et godt tilbud, så er det aldrig en undskyldning for at tage et kviklån. Jeg læste nogle tal i en artikel fra finans.dk, som skriver at 12,1 pct. af lånene blev misligholdt i 2015. Samtidig er antallet af kviklån også steget fra 20.000 kviklån i 2010 til 172.485 kviklån i 2015. Jeg blev virkelig overrasket over, hvor meget det er steget.

Man kan virkelig håbe, at stramningerne vil hjælpe, men jeg kan godt have mine bange aner. Det eneste der 100 % virker er, hvis vi lader være med at tage kviklån. Jeg tror det desværre ikke med den stigning der har været, og det er også derfor det er vigtigt at have et fokus på i samfundet på privatøkonomi, så man kan give bedre oplysning til dem, der har brug for det.

2 thoughts on “Kviklån: Nu bliver det sværere at låne penge

  1. Pssst ved ikke hvorfor Jagtvej sneg sig ind, men der skulle stå: har oparbejdet et overforbrug

  2. Qua mit job ved at nogle/mange/flere har Jagtvej overforbrug og pludselig står og ikke kan betale husleje.
    De er flove og tør slet ikke ringet kl banken, idet de forventer et stramt nej.
    De vælger så kviklånwt, som de ikke aner hvordan de skal betale tilbage. Men de håber på at der dumper en løsning ned (hvilket aldrig sker) indtil lånet skal betale tilbage.
    Kviklån er ofte sidste uvej før sammensmeltningen af økonomien.

    Der burde findes en økonomisk skadestue for disse personer.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *