Hvordan går det med mit madspild?

Virkelig grøn mad, men i det mindste fik jeg brugt resten af min pose med quinoa OG smagt årets første ramsløg. Bonus!

Ja, hvordan går det egentlig med mit “Projekt Madspild”, som jeg startede på i april måned? Hvis du ikke lige har fulgt med i det, så kan du læse mere her, her, her og her. Damn, der var vist meget om madspild i april måned. Men nu har vi jo ramt maj måned, og jeg vil derfor lige komme med en opdatering.

Jeg har jo undervejs delt lidt af de retter jeg har fået lavet ud af mine madrester. Det er blandt andet blevet til dadelkugler, en påskekage, pandekager, risengrød og nogle retter med linser og quinoa. Jeg havde dog regnet med, at det ville blive en del nemmere at finde på alle mulige retter, men det har været en udfordring at skulle komme på nye ting, fordi man har fundet en ingrediens i skabet.

Der kommer lige lidt madspam selvom jeg ikke er blevet mad-blogger. Endnu. Desserten her er bare nogle frugter i ovnen og så revet mørk chokolade over. Jeg fandt nemlig en rest mørk chokolade i min bageskuffe. Jeg aner dog ikke, hvorfor den har fået lov til at ligge så længe.
Rod-sammen-mad med linser, hvide bønner og forskellige grøntsager toppet med gedeost. Det er også sådan en ret der tømmer ud i køleskabet og linseposen.
Søndag = madspildsdag 

Jeg prøvede derfor at gøre søndag til fast madspilds-dag. Her skulle vi spise rester fra køleskabet og få gjort et indhug i skabet med tørvarer. Vi er egentlig kommet meget godt ind i rutine med at bruge grøntsager, ost og kød der ligger i køleskabet. Herhjemme spiser vi jo overvejende vegetarisk, så hvis grøntsagsskuffen er fuld, så er det bare med at tømme den ned i en gryde, tilsætte tomatsovs og bønner/linser/whatever. Så kører bussen.

Derfor ville jeg nemlig prøve at komme vores skab med de mere langtidsholdbare ting til livs. For det er så øv når en hel pose et-eller-andet udløber inden man når at spise den. Og da jeg gik gennem skabet måtte jeg også indrømme, at jeg var nødt til at smide nogle madvarer ud.

Før/efter billede af mit skab efter Projekt Madspild. Jeg er stadig ikke helt i mål med projektet, men jeg er nået langt – og jeg er klart blevet mere bevidst om, hvordan jeg skal bruge resterne. Det giver desuden et kick, når man kan lave en ret eller snack helt gratis ud fra mad, man allerede har. Jeg håber i hvert fald, at jeg kan blive ved med at bruge nogle rester indimellem, så det ikke hober sig op, og man er nødt til at smide mad ud.

I løbet af ugen vil jeg også dele mine bedste tips til, hvordan du kan komme i gang med at minimere madspild.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *