Sparetips til eksamen: Sådan undgår du at være broke

Mig, da jeg blev færdig som journalist sidste år. Good times.

Indrømmet, den kommer måske mens nogle af jer allerede sidder og sveder til eksamen, men jeg kom bare lige til at tænke på, hvor topnederen det er at klare sig økonomisk gennem eksaminerne. Lets face it; Man har sjældent tid til at lave mad og så bliver det bare take-out galore. Og masser af panik-snack-køb. Så her får du lige mine tips til, hvordan man kan læse til eksamen uden at ruinere sig selv.

Sparetips til eksamen
  1. Skær ned på dyr take-away mad. Nej du skal ikke stå og kokkerere i fire timer, men køb i det mindste nogle fryseretter i supermarkedet i stedet. Frysepizzaer, nudelretter etc. De fåes ofte på tilbud til 20 kroner og det er langt billigere end take-away med levering.
  2. Lav mad til flere dage. Når jeg har læst til eksamen, så har jeg lavet mad til to dage af gangen. Ja, det er kedeligt at spise det samme to dage i træk, men pizza bliver altså også kedeligt i længden.
  3. Køb mere på en gang. Normalt er jeg ikke fortaler for, at man skal forkøbe sig, men hvis du skal forskanse dig i lejligheden og skrive, så brug en søndag på at handle alt ind – også snacks og cola. Så sparer du i det mindste de dyre ture til kiosken eller 7/11.
  4. Aftal madbytte med andre. Jeg har ikke selv prøvet det, da jeg altid har boet alene, men hvis du bor med nogle roommates, så aftal at I skiftes til at lave mad for hinanden.
  5. Snacks til skriftlig eksamen. Okay, denne her kan altså også løbe op, hvis du panikkøber alle snacks ti minutter før den skriftlige eksamen. Så kan det snildt blive flere hundrede kroner. Jeg lavede altid sandwich hjemmefra og købte slik og sodavand i supermarkedet dagen før.
  6. Forudse uforudsete udgifter. Lad være med at slagte din konto fuldstændig med trøste-sushi og medlidenhedsshopping. Der kommer aaaaltid uforudsete udgifter. Jeg er altid løbet tør for blækpatron og papir, og det kan hurtigt blive 600 kroner, fordi man ikke kan nå at bestille det billigt på nettet. Overvej derfor at købe det i rimelig god tid.
  7. Giv dig selv en gulerod. Nej, jeg mener ikke bogstaveligt. Men husk at give dig selv en belønning for at træffe gode økonomiske beslutninger. Det kan være svært at hanke op i sig selv og lave mad, når man er presset til eksamen, så aftal med dig selv at købe noget som du ønsker dig, når du har afleveret. Så får du mere motivation til at fuldføre. Jeg købte dette maleri som belønning, da jeg blev færdig som journalist sidste år.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *