Travl hverdag: Billig aftensmad til 26 kr!

Når man har barn, fuldtidsjob og egen virksomhed, så er det virkelig svært at få plads til indkøb af madvarer og selve madlavningen. Derfor får vi herhjemme en måltidskasse sendt hjem til adressen til de fleste af ugens dage. Ja, det er selvfølgelig dyrere end at købe ind selv, men i forhold til hvor mange gange vi handler ind i sidste øjeblik, så sparer vi faktisk penge. Der er dog en dag om ugen, hvor jeg er alene med Malou, fordi Jacob arbejder sent, og der er det altså svært at magte 60 minutter i køkkenet. Derfor har jeg fundet på et lille redningsmåltid, som er billigere og sundere end at gå efter en pizza.

Det skal du bruge

Pasta (jeg har altid noget liggende i skabet, just in case)

Mozzarella

Oliven

Tomater

Grøn pesto

Evt. frisk basilikum

Fremgangsmåde

Kog pastaen som skrevet på pakken. Skær tomaterne i halve eller både. Skær oliven i mindre stykker. Tag mozzarella-klumpen og riv den i mindre rustikke stykker. Når pastaen er kogt, så smider jeg den altid i en si og skyller med koldt vand, så det ikke bliver klistret. Derefter kommer jeg det i en skål og tilsætter et halvt glas pesto som jeg rører rundt. Så anretter jeg det i dybe skåle og fordeler tomater, mozzarella og oliven over som jeg har lyst. Til sidst pynter jeg med lidt frisk basilikum, hvis jeg har noget.

For at det skal være billigt, så er det selvfølgelig altid en god ide at købe de billigste versioner af ingredienserne. Og til jer kødspisere, så mangler der måske lidt i den ende, men man kan altid tilføje noget kød fra fryseren eller købe noget serrano-skinke og lægge på. Det koster ikke mere end 10 kroner.

Mit budget for aftensmad (2 PERS.)

Jeg har taget udgangspunt i, hvad det har kostet at bruge fx halvdelen af et glas oliven og ikke hvad det har kostet at købe ind, for der er jo ofte til flere portioner.

Pasta: 3 kroner

Tomater: 13 kroner

1/2 glas pesto: 3,85 kroner

1/3 oliven: 5 kroner

Mozzarella: 5,25 kroner

I alt: 26,60 kroner

Det er i hvert fald billigere og sundere end at gå efter noget take-away, og det tager seriøst kun 15 minutter at lave. Og så ligner det jo en million!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *