Fødselsdagsgave: Sparetip til gavebudgettet

Selvom det er juli måned, så har vi faktisk en del fødselsdage, som vi skal til her i feriemåneden. Så da jeg pakkede gaver ind i weekenden, kom jeg lige i tanke et sparetip, som jeg vil dele med jer.

Jeg er jo sådan en, der ikke bare haster ud i sidste øjeblik (okay, det er faktisk sket et par gange), men jeg kan bedst lige at købe gaver i god tid. Så kan man få dem til en rigtige pris og der er ingen stress. Til jul plejer jeg altid at have købt alle gaver en måned før, og de er næsten alle sammen købt på udsalg.

Anyways, det skulle ikke lige handle om gaver generelt – det kan du altid læse mere om her – men nærmere om tilbehøret til gaverne. For selvom man har været nok så smart at købe gaverne på udsalg, tilbud eller brugt, hvis man er til det, så kan man alligevel få brændt en masse penge af på gavepapir og kort.

Jeg var i Bog & Ide forleden. Der kostede et studenterkort seriøst 40 kroner. Det kunne jeg slet ikke overskue. Helt ærligt, det er jo tyveri ved højlys dag. Jeg køber altid kort i Søstrene Grene, Tiger eller Rema1000 (de har faktisk ofte pæne kort). I de butikker koster kort typisk mellem 2 kroner og 10 kroner. Og jeg tror ikke, at folk går så meget op i om der står tillykke på kortet eller der er et pænt motiv. Så længe tanken er god.

Jeg har også før haft held med at få nogle gratis postkort som dem på billedet. De kan også sagtens bruges som fødselsdagskort.

Hvad så med gavepapir? Ja, man kan selvfølgelig bare få pakket ind i butikken. Det er det billigste, men nu er jeg jo typen, der godt kan lide at farvekoordinere, så hvis man selv vil pakke ind, så er det altid godt at have noget gavepapir på lager. Jeg køber fx aldrig julepapir, for det kan man kun bruge til jul. Jeg køber altid noget, der passer til hele året og som regel også til begge køn. Ofte har jeg haft held med at finde de der pakker i IKEA, hvor  man kan få 3 ruller for 39 kroner, og de kan holde virkelig længe. Så skal man ikke styrte ned og give overpris lørdag formiddag.

Man kan muligvis tænke, at det er lige en tand for nærigt, men jeg vil virkelig hellere bruge en 50’er mere på gaven end på gavepapir og fødselsdagskort. Og jeg er jo ikke nået til den magiske grænse, hvor man også gemmer papiret og stryger det, så det kan bruges igen. Endnu.

4 thoughts on “Fødselsdagsgave: Sparetip til gavebudgettet

  1. Når det har været helt stramt på mit SU-budget, så har jeg altid taget noget gavepapir med hjem fra Føtex. Altså, det gratis papir som man kan pakke ind i. ?

    Men ellers har jeg købt papir i søstrene grene.. troede det var billigere end i IKEA.. men kan se der er en meter mere i Ikeas ruller, så det vil jeg da begynde at købe ??

    1. Ah ja, hvis det kniber så får jeg det altså også bare pakket ind i butikken. Jeg har også før købt i Søstrene Grene, men IKEAS er nemlig lige lidt længere og så synes jeg også den tykke kvalitet er lidt lækkert. Plus de har altså nogle fede prints. Men godt du kunne bruge det 🙂

  2. Her bliver der også brugt “gratis” kort fra cafeer og biografer i stor stil. De er ofte virkelig fine, med forskellige print og motiver.

    Jeg boede engang overfor en dame der vaskede og foldede/pressede sine plastikposer.. Don’t go there, er alt hvad jeg vil sige 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *