Fredagsfinans #81

Panik! Jeg rejser om lidt over 24 timer, og jeg er på ingen måde klar endnu. Men derfor skal I da ikke snydes for en omgang fredagsfinans. Det bliver nemlig den eneste i de uger jeg er på ferie. Jeg vil stadig blogge fra ferien – ja man kan altså også snakke om privatøkonomi ved poolen!

Nå men kan vi ikke starte med at snakke lidt om det allervigtigste? Nemlig, at sommerens bedste ørehænger “Despactio”  har slået rekord, som det mest streamede musiknummer? Det er seriøst blevet spillet 4,6 milliarder gange. Jeg er jo personligt en sucker for sådan noget blød latinomusik, der går lige i hofterne, så jeg har nok stået for halvdelen af afspilningerne.

Problemet er dog nu, at jeg faktisk er gået hen og blevet lidt træt af nummeret. Og jeg er ikke engang kommet af sted på ferie endnu.

Apropos ferie, så er jeg total klar til at tage af sted i morgen, og derfor har jeg også moneys med. Nu er jeg jo ikke den mest kontante type, men erfaringen har lært mig, at Sydeuropa er svært glad for kontanter, så derfor skal der sedler med. Jeg læste forleden, at Enhedslisten og Ældresagen vil droppe 1000-kronesedlen. Den bliver kun brugt til kriminalitet, sorte penge og til at gemme i madrassen, står der i artiklen hos TV2 Nyhederne. Personligt er jeg ligeglad med så store sedler. Jeg er alligevel ikke rig nok til at hæve så meget af gangen, og seriøst; Hvem gemmer penge i madrassen? Jeg ville ikke kunne sove ovenpå så mange penge, der bare ventede på at blive brugt.

Jeg ville nok også lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke skal shoppe på ferien. Også selvom jeg self har købt ferietøj hjemmefra. Eller. Det meste køber jeg på nettet fra England, fordi det bare passer til min dovne røv at sidde og klikke løs om aftenen. Det er jeg åbenbart heller ikke den eneste, der synes. Vores pengeforbrug på nettet er nemlig steget og sidste år brugte vi 70 milliarder på nethandel. Shit det er mange penge. Men det er også bare meget nemmere end at skulle bevæge sig fysisk hen til en butik. Jeg tror måske, at jeg køber omkring 80 procent af mine ting på nettet.

Men nu skal jeg jo på ferie og så køber jeg helt sikkert noget gøgl i en fysisk butik eller på et marked, som jeg vil fortryde inderligt når jeg kommer hjem. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *