Ferie på Malta: Er det billigt eller dyrt?

Hvis du overvejer at tage en tur til Malta, så kan du med fordel lige læse min økonomiske guide. Det er i hvert fald nogle af de ting, jeg bed mærke i, da vi var af sted.

guide til Malta

Offentlig transport: Det var billigt at tage bussen – ca 10 kroner pr person, men de var til gengæld også proppet, og det var nærmest umuligt at tage klapvogn med. Medmindre man selvfølgelig taler for sin syge moster. Det er sådan noget, jeg gør.

Taxa: Taxaer på Malta har ikke taxameter ligesom herhjemme, så det er vigtigt at tjekke og aftale pris inden man sætter sig ind. Det er ikke alle taxaer som er helt fine i kanten. Man skal helst bruge de sorte taxa’er, som er ordentlige taxaselskaber, og der findes også de hvide taxaer som er lidt mere shady. Vi kørte primært med sorte taxaer, og det var faktisk en ok pris. Vi prøvede dog også at køre med en hvid taxa, da vi skulle hjem fra byen klokken lort om natten og ikke kunne finde andet. Det var faktisk en ok oplevelse og vi gav 24 euro for en køretur på 30 minutter. Det synes jeg ikke er helt galt lørdag nat.

Natteliv: Vi var også en tur i byen i St. Julians, hvor der virkelig var et crazy natteliv! Vi endte på Havana, som var et diskotek, hvor de kun spillede RnB musik hele natten. Det var jo genialt! Det var gratis at komme ind på diskotekterne og så var drinks virkelig billige. Vi gav ca. 8 euro for tre drinks, og man kunne også få 12 shots for 10 euro. Der var endda en bar, hvor man kunne få 72 shots for 24,50 euro.

Supermarked: Vi boede på Mellieha Holiday Centre, hvor der var et supermarked på selve resortet. Jeg var faktisk overrasket over, at priserne var ok taget i betragtning, at det var det eneste supermarked i miles omkreds.

Restaurant: Det er også okay billigt at spise ude. I hvert fald i forhold til danske priser. Man kunne få en pastaret for 10 euro, og da vi spiste rigtig fint, kostede en bøf med sauce og det hele lige under 30 euro. Det synes jeg ikke er galt for et godt stykke kød. Vinen fik man selvfølgelig kastet i nakken, og man kunne sagtens få en fin flaske til omkring 100 kroner på de almindelige restauranter.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *