Brug resterne: Billig aftensmad til kun 50 kroner!

Jeg kan rigtig godt lide at få brugt alle madresterne, da det ellers er penge ud af vinduet. Så minimum en gang om ugen tager jeg lige en dag, hvor jeg samler alle rester og laver noget. Som for eksempel pandekager med falafel og hummus.

Jeg plejer at have “reste”-dag om søndagen, fordi der er mest til overs og så er køleskabet klar til den næste uge. Ofte kan man også lave “gratis” aftensmad ud af resterne.

Jeg havde allerede en rest af salat, rød peber, tomater, agurk og kogte kikærter fra en af retterne dagen før. Jeg skulle så kun købe pandekager, hummus og portebellosvampe. Man kan  selvfølgelig undlade svampene, og så bliver det endnu billigere. Jeg købte ind for 50 kroner (2 voksne og 1 barn) og så var der desuden også til frokost dagen efter.

Gode tips til at få brugt resterne i køleskabet:

  • Pandekager med fyld! Det er så hurtigt at lave, og man kan få brugt selv de mindste rester af grøntsager. Hvis du har grøntsager som rød peber, agurk, salat, så lav en kold pandekage med fyld. Har du derimod squash, aubergine og gulerødder, så kog det i en gryde med noget tomatsauce og lav en varm pandekage.
  • Minimer indtaget af kød og mælkeprodukter. Det er let fordærvelige madvarer og derfor skal du hurtigt få dem brugt. Grøntsager som squash, gulerødder og aubergine kan holde sig længe i køleskabet, mens kikærter og bønner nærmest aldrig bliver for gamle.
  • Kog en masse kikærter/bønner, når du alligevel laver aftensmad. Det er et helvede at bruge tid på at koge, men hvis de allerede er i køleskabet er det nemmere at få dem brugt. Jeg kunne hurtigt lave falafel/hummus eller en sammenkogt ret, fordi jeg ikke skal bruge tid på at lave kikærterne eller bønnerne først.
  • Har du en masse små grøntsagsrester? Så skær dem alle ud og lav et snackfad. Tro mig, det bliver spist, når det først står på bordet.

2 thoughts on “Brug resterne: Billig aftensmad til kun 50 kroner!

    1. Mange tak 🙂 Har ikke fundet konge-opskriften endnu desværre, så de bliver lavet lidt på slump herhjemme med kikærter, tahin og spidskommen. Jeg synes dog det er svært at få dem lækre og crisp i ovnen (der skal man nok have gang i en ordentlig gang olie).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *