Fredagsfinans #82: Tid til SU-lån og forældrekøb

Så er alle vidst tilbage fra sommerferien, og skolerne starter snart op igen. Man kan tydeligt mærke, at det er studiestart. I håbet om at lave lidt penge prøver jeg at sælge mine gamle studiebøger. Jeg er omkring 4 år for sent på den, så de er håbløst forældede og ingen vil have dem. Crap altså. Som om jeg kommer til at åbne dem igen. Jeg mener, jeg ved jo alt nu ik?

Derfor skal vi i dag snakke lidt om studiestart. Studiestart betyder jo også pasta og ketchup, SU-lån og forældrekøb af lejligheder. Det er jo det rene vilde vesten på lejlighedsmarkedet i storbyerne. Priserne stiger vildt og ifølge finans.dk, så er priserne steget 70 procent siden slutningen af 2011!!! Man skulle så meget have købt en lejlighed dengang. Jeg var så kun 21 år gammel og på SU, så nok ikke realistisk at komme på boligmarkedet. Det er det så heller ikke nu, hvor priserne er batshit crazy. Jeg skal bo i en papkasse for evigt!

Vi skal også lige snakke om SU-lån. For når man starter på uddannelsen, og kontoen er blevet suget flad af studiebøger og fredagsøl, så er der ikke meget tilbage. Man siger jo altid det der med, at så skal man spise viiildt meget pasta og ketchup, men helt ærligt. Er det ikke bare en skrøne? Jeg spiste mange billige ting under studiet, men sgu ikke særlig meget pasta og ketchup. Tror det er ligesom Loch Ness. Alle taler om det, men ingen har set det. Og hvis det går galt, så ved alle, at man bare ringer til mor og far.

Man kan heller ikke komme uden om forældrekøb. Det er the shizzle, når man starter på uddannelse. Hvordan f*** skulle man ellers også kunne finde en bolig? Der er jo herre langt, hvis man skal med toget ind fra Storkøbenhavn og alt muligt. Jeg begik mig ikke rigtig i det der forældrekøb. Det var meget nemmere at finde en fyr, der allerede havde lejlighed. Yas! Vi bor stadig i den 2 værelses andelsbolig og speaking of, så havde TV2 også en historie om, at der er så meget rift om andelsboligerne, at ejerne forlanger penge under bordet. Shocking….eller det er der jo ikke noget nyt i. Jeg tror alle vi kan blive enige om, at det er super uncool.

Men jeg synes sgu godt snart vi kan begynde at snakke om der stadig er grund til at have andelsboliger, når pengene alligevel bare forsvinder under bordet i stedet for at være en del af salgsprisen. Det er jo alligevel de samme der køber andelsboligerne, som ejerlejlighederne. Jeg stemmer for at sætte andelskronen fri, så man selv kan bestemme salgsprisen. Altså ikke fordi jeg ville tjene en hulens masse penge på det eller noget….

 

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *